У манастиру „Свети Николај Српски” Соко град – Хришћанке говоре: Ако заћутиш у ово доба…

У манастиру „Свети Николај Српски” Соко град, од 7 до 12. августа ове године одржаће се X генерална скупштина и конференција Екуменског форума хришћанки Европе (EFECW), са темом „Ако заћутиш у ово доба” (Jest/Est 4:14) – Хришћанке говоре. (If you remain silent in this time… (Esther 4:14) Christian women speak out/ „Wenn ich um diese Zeit schweige …” Christinnen  sprechen)

Маријана Ајзенкол, у име ЕФЕЦW, а уз благослов преосвећеног Владике шабачког Лаврентија, обратила се јавности и представницима медија: „Екуменски форум хришћанки Европе постоји 35 година и окупља хришћанке различитих деноминација са циљем неговања културе мира, достојанства жене и помоћи и оснаживању жена у оним земљама и условима где је то потребно. Ово је први пут да се један овакав сусрет одржава у нашој земљи. Стога сматрамо да је важно да путем медија обавестимо ширу јавност и оставимо траг у времену у коме живимо. Залагање и допринос култури мира је минимум који као хришћанке можемо у чинити, јер, заиста, као што тема конференције гласи, шта ћемо причати касније ако заћутимо у ово доба.

Отварање конференције уз пригодан програм којим ћемо се као домаћини представити биће 7. августа у манастиру Свети Николај. У радости сусрета и Форума и житеља манастира, и заједничког сведочанства у трагу времена, за више детаља можете нас контактирати. Телефон за контакт је 060 0304058”, истакла је Маријана Ајзенкол.

Екуменизам је покрет за уједињење свих хришћанских цркава и њихово приближавање осталим религијама света. Суштина поруке екуменизма је да сви путеви воде Богу. Активисткиње Удружења жена „Вила” из Љубовије, Удружења жена „Незаборав” из Малог Зворника и „Мах-Клуб поштовалаца времена” из Земуна, током једногодишњих припрема за организацију X Генералне скупштине Екуменског форума хришћанки Европе, учиниле су све да дочекају достојно око 120 гошћи различитих конфесија и традиција, духовних знања и достигнућа, вредности и образаца понашања.

Фото: Туристичка Организација општине Љубовија / Милисав Петковић

Korisni linkovi:

The Ecumenical Forum of European Christian Women

Фејсбук страница EFECW

Манастирски комплекс посвећен Св.Николају Велимировићу

Манастир Св. Николај Српски

Ecumenism is a movement for the unification of all Christian churches and their approach to other world religions. The essence of the message of ecumenism is that all the paths lead to the God.

Die Ökumene ist eine Bewegung, die alle christlichen Kirchen vereint und sie mit anderen Religionen auf der Welt näher bringt. Die Essenz der ökumenischen Botschaft ist, dass alle Wege zum Gott führen.

Архива: Мали Зворник инфо

Припреме за велики догађај: Организација X Генералне скупштине Екуменског форума хришћанки Европе

 

Share