„Златни котлић Сомовијаде” 2018.

Другог дана спортско-риболовног такмичења „Сомовијада”, у суботу 28. јула, у Сакару се паралелно одвијало и кулинарско надметање у припреми рибље чорбе „Златни котлић 2018”, па је тако од 10 екипа из више градова у Србији најуспешнија по оцени жирија била екипа из Доње Трешњице, док су иза ње остали кулинари Клуба љубитеља реке Тисе „Тиса 63” из Новог Бечеја и „Благо чиче” из Комирића.

Екипа „Благо чиче” из Комирића недавно је, на седмој „Скобаљијади и гурманијади”, одржаној почетком јуна у Малом Зворнику, освојила друго место у категорији припреме пасуља. За седму „Гурманијаду” било је пријављено 18 екипа које су припремале гулаш, рибљу чорбу и чорбаст пасуљ.

Награде су уручили гости манифестације Дани спортско – рекреативног и културног туризма „Дрина је смисао живота”, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, председник општине Бела Паланка Горан Миљковић и председник општине Владимирци Милорад Милинковић.

Предводник стручног жирија Бошко Здјеларевић, председник Удружења „Етно Бакрач” Звездара – Београд, оценио је да су овога пута све рибље чорбе биле уједначеног квалитета и лошије припремљене него прошле године, те очекује да ће се наредне сезоне мајстори кулинарства истаћи својом умешношћу, ентузијазмом и иновацијама.

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник Инфо

Новинари: Далибор Крстић/Слободан Пајић

Share