Молба за помоћ у постизању врхунских спортских резултата

Пријатељи и поштоваоци спорта, велика нам је част, после пет година нашег рада,  да Вас обавестимо да смо коначно испунили оно за шта смо се залагали. Наиме, на Вашу и нашу радост, по први пут у историји нашег клуба, наша такмичарка Јована Станојевић стекла је, својим преданим радом, услове да учествује на светском првенству у ITF теквондо-у, које ће ове године бити одржано у Минску, престоници Белорусије, од 19. до 27. августа.

Будући да Јована тренира у нашем клубу од његовог оснивања, укратко ћемо се осврнути на њене најзначајније резултате у току петогодишње каријере. Такође, истичемо да је Јована први мајстор, односно носилац црног појаса I дàн, међу члановима који су тренирали у Теквондо клубу „Душан Силни” из Малог Зворника.

Стога, да се подсетимо само Јованиних највећих резултата на међународним турнирима у земљама Европске уније:

СЛОВЕНИЈА (Брасловче) 15. март 2014.

I место – дисциплина „форме”

II место – дисциплина „борбе – спаринг”

МАЂАРСКА (Будимпешта) 28. март 2015.

III место – дисциплина „борбе – спаринг”

БУГАРСКА (Благоевград) 14-15. новембра 2015.

II место – дисциплина „борбе – спаринг”

РУМУНИЈА (Темишвар) 29. мај 2016.

III место – дисциплина „форме”

СЛОВЕНИЈА (Зрече) 22-23. октобра 2016.

III место – дисциплина „борбе – спаринг”

БУГАРСКА (Пловдив) 24. новембра 2016.

III место – дисциплина „борбе – спаринг”

ЧЕШКА (Нимбурк) 29. марта 2017.

II место – дисциплина „борбе – спаринг”

Успех са такмичења у Чешкој Јованин је најзначајнији резултат, будући да је ово међународно такмичење било у рангу мини-европског првенства, на којем је учествовало 11 земаља. По повратку са првенства из Чешке, Јована је била на пријему  код председника општине господина Зорана Јевтића, где је награђена и похваљена за постигнути успех.

Ово су само Јованини најзапаженији резултати, поред бројних медаља и пехара које је освајала на домаћим турнирима, што можете да пажљиво погледате на страници нашег клуба, јер документујемо све своје спортске резултате.

Kao круну свог рада освојила је две златне медаље на државном првенству у Лозници, одржаном у новембру 2017. године. Тада је, као најбоља у својој категорији, добила прилику да представља своју земљу  на Европском и Светском првенству 2018. године.

Одлазак на такмичења највишег ранга изискује велика новчана средства. Често су млади спортисти у дилемама; чему смисао државног такмичења, ако то постаје спорт не најбољих него оних који имају новац, па је могуће да и побеђени на државном првенству представљају своју земљу. Путовање, учешће и боравак на Европском првенству у Естонији, ове године, у априлу, била је велика инвестиција за нас, стога нисмо могли да се одазовемо на позив и докажемо своје квалитете. Зато Вас, молимо за финансијску помоћ, донације или спонзорство, како бисмо могли да наступимо у августу на Светском првенству

Као неко коме је указана част да представља локалну заједницу и нашу државу на светском првенству, молимо Вас, као пријатеље и поштоваоце спортских успеха, за помоћ како бисмо прикупили остатак средстава који нам је неопходан за учешће на такмичењу у Белорусији и осветлали образ наше земље и нашег места.

Подсећамо, и овом приликом желимо да се захвалимо локалној самоуправи и председнику Зорану Јевтићу, који је у сарадњи са Спортим савезом Дрина из Малог Зворника, препознао наш рад и признао учинак. Они несебично помажу рад нашег клуба током свих ових година. Први су узели учешће у помоћи, уплативши неопходну аконтацију у износу од 60.000 динара, а потписали смо Уговор о додели средстава организацији у области спорта од посебног значаја.

Неизмерно смо захвални општини Мали Зворник као покровитељу и свим дародавцима који су подржали организацију четири интернационална такмичења у Малом Зворнику. Међународни теквондо турнир „Мали Зворник опен” (Mali Zvornik Open ITF Taekwon-Do Championship) не би било могуће квалитетно реализовати без њихове помоћи. Удружени, дочекивали смо и до 200 такмичара из региона Југоисточне Европе.

Помоћ није изостала ни од стране Јованиних професора из Средње школе који су, направивши акцију, прикупили средства за Јовану. Такође, ту је и дародавац стоматолошка ординација „Владић” из Малог Зворника. Не треба заборавити помоћ фитнес клуба „Астерикс”, где Јована има бесплатне термине у неограниченом трајању током припрема. Свима им хвала од срца!

Јована је захвална свима који су јој понудили помоћ за одлазак на Светско првенство. Нада се да ће се убудуће, уместо на финансије, моћи усресредити на такмичење и освајање медаља, без брига и недоумица да ли ће њен рад бити узалудан, јер могућност да успешан спортиста не оде на неко такмичење увек лебди у ваздуху, првенствено због недостатка новца који захтевају првенства највишег ранга.

То може у будућности да буде и Ваше дете…

Рачун на који можете да уплатите помоћ, у складу са вашим могућностима, је:

200-2770180101883-11.

Банка Поштанска штедионица А.Д. 

Сврха уплате: Донација за Светско првенство

Контакт телефон: 0665099916

Унапред захвални!

Теквондо (ITF) клуб „Душан Силни” Мали Зворник

Корисни линк:

XIII Junior & VIII Veteran World Championships Minsk, Belarus

 

Share