На конститутивној седници локалног парламента изабрани нови челници Општине Мали Зворник

У петак, 20. маја, одржана је Конститутивна седница Скупштине општине Мали Зворник, на којој је поверење потврђено председнику општине Мали Зворник Зорану Јевтићу, дипломираном инжењеру рударства из Сакара (председнику ОО СНС), указано заменику председника општине Милошу Радојчићу, дипломираном правнику из Радаља (СНС) и председнику Скупштине општине Радовану Тадићу (потпредседнику ОО СНС). Нови секретар Скупштине општине Мали Зворник је Слађана Марковић, дипломирани правник.

Новоформирану скупштинску већину, тренутно, чини коалиција 14 одборника листе ,,Александар Вучић – Србија побеђује’’ и два одборника Групе грађана „За бољи Мали Зворник – Драган Костјерчевић’’.

После четворогодишњег периода, када су на основу коалиционих споразума, именовани чланови Општинског већа на сталном раду, новоизабрани чланови Општинског већа ће дужност обављати волонтерски.

На Конститутивној седници изабрано је седам, од девет, чланова Општинског већа:

Душица Видаковић, дипломирани економиста из Малог Зворника,
Марија Несторовић, дипломирани економиста из Радаља,
Владимир Којић, дипломирани инжењер електротехнике из Радаља,
Бошко Атанацковић, пензионер из Доње Борине,
Драган Николић, дипломирани просторни планер из Радаља,
Александар Врачевић, дипломирани инжењер технологије из Цулина,
Младен Суботић, магистар физичке културе из Малог Зворника.

Седници је присуствовало 29 одборника новог сазива, изабраних током локалних избора, којима су верификовани мандати за наредни четворогодишњи период.

,,Ми смо још 10. маја потписали коалициони договор, али ћемо и даље водити разговоре са групама или појединцима који су изразили заинтересованост да нам се придруже у СНС’’, каже председник општине Зоран Јевтић. Он истиче да им је намера да што пре наставе започете пројекте, али и да нађу решења за неке нове који ће бити у циљу бољитка за грађане.

До избора председника Скупштине општине Мали Зворник Радована Тадића, који је приликом гласања добио поверење свих одборника, конститутивном седницом је председавао најстарији одборник Младен Савић (СНС).

Одборнику Ранку Ристановићу (СНС) потврђен је 10 мандат у локалном парламенту, по чему је јединствени рекордер међу суграђанима.

Оформљене су и две одборничке групе. Прву чине 13 одборника Српске напредне странке, а другу два одборника Групе грађана (ГГ) „За бољи Мали Зворник” и одборник Социјалдемократске партије Србије (СДПС), која је потписала предизборну коалицију са већинском СНС.

Уредник: Далибор Крстић

Новинари: Далибор Крстић / Драга Прокопић / Слободан Пајић

Извори: Мали Зворник Инфо/ РТВ Лотел / Блиц 

Прилог ТВ Лотел Лозница: Извештај са Конститутивне седнице СО Мали Зворник, од 20.05.2016. године

Фото галерија: Мали Зворник Инфо / Блиц

Gallery with ID 27 doesn't exist.

Корисни линк:

Објављени резултати локалних избора у Општини Мали Зворник

Share