Систем даљинског наводњавања путем SMS представљен у Малом Зворнику

Представљање система даљинског наводњавања путем SMS-а уприличено је у петак, 12. маја, у Малом Зворнику

Систем даљинског наводњавања путем SMS-a – „Smart Watering“, који је осмислио млади стручњак Лазар Јовановић (26) из Малог Зворника, представљен је у Малом Зворнику у петак, 12. маја, у сали Скупштине општине. Општина Мали Зворник позвала је пољопривреднике, стручну јавност и све заинтересоване грађане да дођу и сазнају више о иновативном и врло ефикасном начину за наводњавање.

Лазар Јовановић из Малог Зворника, са пројектом „Smart Watering“, половином марта у Јужноафричкој Републици учествовао је у финалу светског такмичења у области иновација у пољопривреди и агробизнису, Future Agro Challenge (FAC), где се такмичио у конкуренцији националних победника из 50 држава.

Грб Малог Зворника и застава Србије красили су штанд пројекта „Smart Watering“ у Јоханезбургу на светском финалу такмичења у агро бизнису Future Agro Challenge 2017.

Општина Мали Зворник финансирала је у марту део трошкова учешћа Лазара Јовановића из Малог Зворника у финалу светског такмичења у области иновација у пољопривреди и агробизнису, од 12. до 15. марта у Јоханесбургу, у Јужноафричкој Републици. Општинско веће одлучило је да са 150.000 динара из локалног буџета подржи његов одлазак на такмичење, на којем je представиo изум „Smart Watering“, систем даљинског наводњавања путем СМС-а.

„Заузврат од Лазара очекујемо да у Јужноафричкој Републици промовише општину Мали Зворник, а по повратку заинтересованим грађанима одржи презентацију пројекта са којим је победио у Србији и пласирао се на светско такмичење“, изјавио је тада председник општине Зован Јевтић. Он је додао да је намера општине да његову иновацију приближи пољопривредницима и кроз локалне фондове подржи оне који би увели такав систем рада.

Данашњом презентацијом Лазар Јовановић захвалио се суграђанима и локалној самоуправи на подршци.

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Новинари: Далибор Крстић/Љиљана Ристановић

Архива: Мали Зворник Инфо

Представљање система даљинског наводњавања „Smart Watering“ у петак у Малом Зворнику

Share