Отварање манифестације Скобаљијада и гурманијада

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, у присуству званица: челника братских општина Бела Паланка, Трговиште, Косовска Митровица и члана Општинског већа из Аранђеловца, најближих сарадника и директора туристичке организације и библиотеке, отворио је XIV манифестацију Скобаљијада и гурманијада. 🎣 🥘 

🎙 „Надам се да ћемо бити добри домаћини. Време нас је послужило данас, пријављених такмичара никада није било више, имамо много пратећих културних, промотивних и спортских догађаја. Желим вам пријатан дан, у име покровитеља манифестације – општине Мали Зворник, и да понесете добре утиске током боравка у Малом Зворнику. Ово је уједно увертира за нашу централну манифестацију „Дрина је смисао живота”, коју традиционално организујемо последње седмице јула, са једном изменом. Од ове године регата се одржава суботом”, казао је Јевтић приликом свечаног отварања манифестације, 8. јуна 2024. године.

Манифестација је и хуманитарног карактера, а прикупљена средства иду као помоћ у лечењу Игора Бркића из Црнче, крај Љубовије, који се суочава са тешком болешћу и тренутно је на лечењу у Турској.

Туристички возић „Инфофина”, односно „Ројал” хотела, саобраћао је шеталиштем, по цени од сто динара.

Сва зарада од продаје сланих и слатких домаћих производа излагача, окупљених око „Тарапана” кафеа и играонице, односно карата за вожњу возићем намењена је у хуманитарне сврхе.

💻 Извори: Мали Зворник инфо / Туристичка организација општине Мали Зворник

📸 Фото: Мали Зворник инфо / Туристичка организација општине Мали Зворник

Malozvornička Skobaljijada i gurmanijada: Tradicionalno okupljanje ribolovaca i kulinara

Share

Оставите одговор