Малозворничка Скобаљијада и гурманијада: Традиционално окупљање риболоваца и кулинара

Туристичка организација општине Мали Зворник и ове године традиционално организује манифестацију „Скобаљијада и Гурманијада 2024” – такмичење у кувању гулаша на ловачки начин, чорбастог пасуља и рибље чорбе, као и такмичење у пецању скобаља. 

🎣 🥘 Четрнаеста (XIV) малозворничка манифестација одржава се на шеталишту поред Дрине, у суботу, 8. јуна 2024. године.

Манифестација је и хуманитарног карактера, а прикупљена средства иду као помоћ у лечењу Игора Бркића из Црнче, крај Љубовије, који се суочава са тешком болешћу и тренутно је на лечењу у Турској.

Поред такмичења ту су и занимљиве игре, богат културно-уметнички програм, концерт Александре Сашке Падров и аниматори за најмлађе.

Адреса организатора, Туристичке организације општине Мали Зворник, је: Рибарска 21. 15318 Мали Зворник

е-mail: turizam@tomalizvornik.rs

Контакт телефон: +381/15 471 477

„Скобаљијада и гурманијада” је манифестација чији покровитељ је четрнаесту годину заредом општина Мали Зворник, а промоцију и послове организације такмичења и културно-уметничког програма обављају Туристичка организација општине Мали Зворник, потом: Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”, Библиотека „17. септембар”, Средња школа Мали Зворник, Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, Ловачко удружење „Црни врх”, Удружења „Мина и Андреј”, „Удружење жена Малог Зворника”, Удружење жена „Незаборав” и ЈКП „Дрина” Мали Зворник, уз подршку спонзора и дародаваца, фирми и појединаца.

Котизација по такмичару укинута је одлуком покровитеља манифестације, од 2016. године. Сваки такмичар, уз фонд вредних награда, имао је обезбеђен доручак, флашу воде, ручак и такмичарску мајицу. Такмичење је појединачно и одвија се у атмосфери потпуне регуларности, уз надзор судија Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника. И на Гурманијади, учешће је бесплатно. Организатор обезбеђује дрва за котлић, а материјал за кување доносе учесници у екипном такмичењу. Свака екипа званично броји три члана.

💻 Извори: Мали Зворник инфо / Туристичка организација општине Мали Зворник

📸 Фото: Туристичка организација општине Мали Зворник / Мали Зворник инфо

📰  Архива објава портала Мали Зворник инфо

 

Share