Трофеј малозворничке Скобаљијаде ове године у Лазаревцу

🏞 За XIV скобаљијаду пријавило се 95 такмичара, који су допутовали из свих региона Србије и регије Бирач: Звечана, Косовске Митровице, Јагодине, Београда, Пожеге, Ариља, Ваљева, Бајине Баште, Љубовије, Лознице, Бање Ковиљаче, Крупња, општине Мали Зворник, Зворника, Братунца, а према речима директорке Туристичке организације општине Мали Зворник, Марине Глигоревић, учествовали су и риболовци из Мађарске и Црне Горе. 🎣

Најуспешнији међу такмичарима награђени су квалитетним машиницама и карбонским риболовним штаповима за пецање, различитих произвођача, медаљама, пехарима и дипломама.

Првопласирани такмичар је Мирко Кнежевић из Лазаревца са укупно 26.750 грам поена, на другом месту био је Мишко Гвоздић из Звечана са 16.000, а трећепласирани је Слободан Недић из Лознице са 15.650 грам поена.

Најстарији учесник био је Томислав Пеша, 1949. годиште, а најмлађи такмичар је Михајло Којић, 2016 годиште.

Евидентно је да су ове сезоне риболовци имали значајно већи улов у односу на прошлогодишњи. Судије су својом доследношћу и прецизношћу још једном доказале да је сваки грам у риболову од пресудне важности за пласман. Грам поени се додељују према збиру тежине улова и врсти улова, што је пракса од 2014. године.

Судијски тим КСР „Дринско језеро” чинили су савезни (врховни) судија Бранко Пеша и секторске судије: Славка Илић, Ервин Медић, Ђорђе Јовановић, Жељко Васић, Небојша Новаковић. Замених врховног судије је Бранко Бошковић.

💻 Извори: Мали Зворник инфо / Туристичка организација општине Мали Зворник

📸 Фото галерија: Мали Зворник инфо

Додела награда

Такмичарски дан

Share

Оставите одговор