Одлуке Скупштине Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника

Одржана трећа редовна седница Скупштине Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника

Трећа редовна седница Скупштине Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника, одржане је 1. октобра 2021. године у сали Скупштине општине Мали Зворник, са почетком у 10.00 часова.

Седницу је сазвала Драгана Алексић, председник Удружења пензионера и инвалида. Констатујући да седници присуствује 17 чланова, предложила је следећи дневни ред:

1. Избор Радног тела од три члана (председништво);
2. Избор записничара;
3. Усвајање извештаја о раду Удружења за 2020. годину;
4. Доношење Програма рада Удружења за 2021. годину;
5. Разно.

Седници је присуствовао и председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, који је делегате треће седнице, чланове Скупштине, информисао о свим могућностима да ова категорија суграђана конкурише на пројекте који путем субвенција локалне самоуправе и државе могу допринети побољшању квалитета живота и стандарда пензионера.

Током дискусије прецизирано је са колико напора и залагања су испуњени планови Удружења, од помоћи најугроженијим члановима до успешне реализације два пројекта: „Превоз пензионера и инвалида ради лакшег доласка доктору и другим јавним установама” и „Побољшање друштвено социјалног живота пензионера и инвалида Малог Зворника”.

Упркос периоду епидемије, која је озбиљно угрозила све категорије становништва, и социјалне изолације којој су изложени пензионери, као осетљива и ризична група, ради очувања здравља, Удружење је успешно реализовало пројекте, остваривши утврђене обавезе и планове.

Удружење је након изборне скупштине, 3. јануара 2019. године, добило ново руководство. Изабрани су Извршни и Надзорни одбор, усвојен је нови Статут, а присутних 20 делегата пружило је подршку председници удружења Драгани Алексић и њеном заменику Миленку Мијатовићу.

Током редовних и пројектних активности, организовало је 2019. године три бесплатне екскурзије за своје чланове током реализације пројектних активности: „Подршка програмима унапређења квалитета живота лица старијих од 65 година и других угрожених категорија”.

До 18. септембра 2021. године реализовано је пет једнодневних екскурзија: Вишеград – манастир Добрун – Бајина Башта; Београд – Авалски торањ; Бијељина – Етно село Станишићи – манастир Тавна; Фрушка гора – Врдник бања – Етно насеље Врдничка кула – манастири: Раваница у Врднику, Ново Хопово и Крушедол; Златар – Златибор, а у сарадњи са члановима, пензионеркама, организована је посебна екскурзија у манастир Тумане.

У наставку пројектних активности, и у 2021. години обезбедили смо бесплатан превоз у локалном саобраћају свим пензионерима, лицима старијим од 65 година и инвалидима, без обзира на старосну доб. Нови превозник, након спроведеног поступка јавног тендера је „Мачва експрес” доо Бадовинци.
Извршена је расподела бесплатних карата за превоз. Укупно, до краја септембра, додељено је 1160 од планираних 1200 картица.

Бесплатан одлазак на рехабилитацију – Бање, преко филијале ПИО у Шапцу, у 2020. и 2021. години искористило је девет (9) чланова.

Колективно осигурање пензионера омогућено је код ДДОР Нови Сад. Тренутно га користи 178 чланова.

Међу активностима Удружења су подела породичних пакета и новчане помоћи најугроженијим члановима са малим пензијама. Подељено је, у координацији са Црвеним крстом Мали Зворник, 2019. године 135 пакета, а у 2021. години 165 пакета. У властитој режији смо поделили 40 пакета 11 новчаних помоћи у износу од по 2.000,00 динара. У извештајном периоду пакети и новчана помоћ уручени су 351 члану.

Додељено је 600 чланских карата нашим члановима, а учлањено је 137 нових чланова у извештајном периоду.

Новчана помоћ у износу од 10.000 динара уручена је пензионеру инвалиду Ненаду Којићу из Доње Трешњице за замену акумулатора на инвалидским колицима.

Дочек нове 2020. године уприличен је у ресторану „Стела” Доња Борина. У том угоститељском објекту организоване су и прославе Дана жена, 8. марта, 2020. и 2021. године.

Према Програму рада, до краја 2021. године, Удружење организује наставак расподеле бесплатних карата „Мачва експреса” за превоз у локалном саобраћају.

Вршиће се учлањење нових чланова уз наставак партнерске сарадње „Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника” и компанија „ДДОР Нови Сад” на повећању броја заинтересованих за колективно осигурање пензионера.

Свечаност обележавања Светог великомученика Димитрија – Митровдана, крсне славе Удружења, 8. новембра 2021. године, ће бити усклађена са актуелном епидемиолошком ситуацијом, уз поштовање мера превенције, као и дочек Нове године – 2022.

За све информације о активностима Удружења и учлањењу можете се обратити председници удружења Драгани Алексић (060 61 908 72), њеном заменику Миленку Мијатовићу (069 80 464 07) и сараднику Стојану Тодоровићу (064 40 273 98).

Фиксни контакт телефон Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника је: 471 069

email address: penzionermz@gmail.com

Адреса: Рибарска бб, 15318 Мали Зворник

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Share