Општина Мали Зворник пригодно обележила свој 68. рођендан

У Малом Зворнику у понедељак је обележен Дан општине, 17. септембар, 79. годишњица ослобођења територије општине од немачке окупације у Другом светском рату и 68. годишњица од оснивања локалне самоуправе.

Поводом рођендана општине, пригодан програм одржан је у Дому културе, у оквиру свечане седнице Скупштине општине, од 12.00 часова.

Свечаности су присуствовале бројне званице, међу којима и потпредседница Владе Републике Србије и министар културе, Маја Гојковић, која је пре почетка седнице отворила новоизграђени галеријски простор у холу Библиотеке „17. септембар” и обишла ову установу, којој је Министарство културе донирало средства за уређење галерије, реконструкцију сале Дома културе и унапређење библиотечког рада.

Потпредседници Владе и министру Маји Гојковић на седници је додељена повеља општине Мали Зворник за допринос побољшању услова у области културе у општини Мали Зворник.

У свом обраћању домаћинима и гостима на свечаности, Гојковић је рекла да је ово вредно признање потврда чињенице да за Министарсво културе не постоје мале и велике средине и да је оно уједно подстицај за даљи заједнички рад за добробит грађана Србије.

„Мали Зворник иако једна од најмлађих и најмањих општина прелепог Мачванског округа познат је по историји и наслеђу које су градили марљиви и честити људи на понос читаве наше земље. Важни историјски локалитети као што су археолошко налазиште Орловине, Подземни град Kарађорђевића, бројне културне манифестације, месец књиге, изложбе народне радиности, само су део сведочанства вредне традиције овог краја”, рекла је Гојковић, истакавши да Србија данас са поносом негује своје наслеђе и традицију поносна на свој национални идентитет.

Она је навела да само на чврстим темељима историје Србија може да гради будућност напретка и поросперитета, те да постоји дубока свест о томе да економски и инфраструктурни напредак мора да прати што садржајнији култуни живот, јер се, како је истакла, само на тај начин може истински побољшати квалитет живота у локалној заједници.

Након обраћања председника Скупштине општине, Радована Тадића, који је отворио седницу и поздравио присутне одборнике и госте, окупљенима се обратио председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић.

У говору који је одржао пред званицама, Јевтић је рекао да је у општини Мали Зворник у протеклих годину дана, уз подршку државе, урађено много, упркос тешким и изазовним друштвеним приликама у свету, које се, како је истакао, неминовно одражавају и на нашу земљу и захвалио Републици Србији, председнику Александру Вучићу, Влади Републике Србије, премијерки Ани Брнабић и свим министрима на подршци коју пружају побољшању услова за живот у општини Мали Зворник.

Он је захвалио и свим државним институцијама, установама и предузећима, као и иностраним донаторима, који су, кроз подршку различитим пројектима, допринели позитивним променама у општини.

„Радили смо на многим пројектима који су унапредили квалитет живота наших грађана. Инвестирали смо у инфраструктуру, привреду и побољшали услове за пословање. Улагали смо и у здравство, образовање, спорт, културу и унапредили бригу о свим категоријама становништва”, рекао је Јевтић и истакао да је општина постала пример добре управе и ефикасног трошења ресурса.

У промотивном филму о раду локалне самоуправе, који је приказан након говора председника општине, детаљно су представљени резултати рада локалне самоуправе остварени између последње две свечане седнице Скупштине општине, као и планови за наредни период.

💻 Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Мали Зворник инфо

📹 Видео запис: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото албум: Мали Зворник инфо

Share