Честитка председника општине Мали Зворник грађанима за Васкрс

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, честитао је грађанима православне вероисповести највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс, традиционалним поздравом: Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Он је верницима пожелео да празничне дане дочекају и проведу са најдражима и да им празник над празницима донесе мир, љубав, наду и снагу за остварење свега што живот чини лепшим и квалитетнијим.

„Верницима са обе обале реке Дрине, који Васкрс славе по Јулијанском календару, у име општине Мали Зворник и лично, упућујем најискреније честитке и желим да дане васкршњих празника проведете у добром здрављу и радости, са породицом и пријатељима. Нека Васкрс, као симбол победе живота над смрћу, новог почетка и свега доброг у нама, испуни наша срца и домове миром, љубављу и новом надом, доносећи свима и убудуће довољно снаге и мудрости да са лакоћом превазилазимо изазове и стварамо живот испуњен смислом. Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!”, наведено је у честитки председника општине Мали Зворник.

Васкрсење Исуса Христа, празник је који симболизује победу живота над смрћу.

Римокатолици, протестанти, англиканци, неке православне цркве и бројне мање цркве, датум Ускрса израчунавају у односу на пролећну равнодневицу и први пун месец после ње. Православна црква овоме додаје и то да Ускрс не може бити пре јеврејске Пасхе.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Share