Ново златно одличје Саре Ћирковић: Химна Србије на подијуму у румунском Брашову

Сара Ћирковић освојила је златну медаљу за репрезентацију Србије и Боксерски клуб „Обилић – 1389 МЗВ” на великом међународном турниру у Брашову (Румунија).

У свом првом мечу на овом турниру, у категорији до 50 килограма, победила је домаћу такмичарку, Румунку Mihaelu Bădescu Costina, у полуфиналом мечу Францускињу Mellinu Mezrag и у финалу Сара је била боља од Шпањoолке Iratxe Vals del Valle.

Ђина Милетић, из Чачка, за репрезентацију Србије освојила је бронзу на Брашов Опену (Brașov Open Boxing Tournament 2022). Она је, нажалост, заустављена у полуфиналу од репрезентативке Шведске.

На овом престижном турниру учествовале су 22 земље са четири континента, а такмичење је једно у низу припремних турнира за Европско првенство.

Након овог турнира наш тим путује директно у Будву гдје ће од првог марта провести седам дана у тренинг кампу са боксерима других земаља након тога од осмог марта учествоваће на једном од најјачих турнира у Европи „Јадрански Бисер”.

„Јако нам је значајно да Сара показује одличну форму, фокусираност на циљ који је пред нама, и да у припремним турнирима које смо одабрали боксује на врхунском нивоу. Турнир који је одржан у Брашову је заиста јак и на њега су дошле велике боксерске силе, а прије њега смо такође у Србији боксовали на „Купу нација”, турниру који се сврстава у најјаче турнире за жене у Европи. Значајно је то што је Сара од почетка године до сада побиједила пет међународних мечева, репрезентативке Грчке, Русије, Румуније, Француске и Шпаније, а све ове земље су боксерске силе. Пред нама је „Јадрански бисер” турнир на ком долази репрезентација Кубе, Индије, Узбекистана, Казахстана, Русије, тако да нема потребе да говорим о каквом је надметању ријеч. То ће бити уједно и последњи тест пред Европско Првенство које се одржава од 10. априла у Софији (Бугарска). Хвала вам што нас подржавате и пратите наш рад”, истакао је тренер Мирко Ждрало.

Сара спортским успесима повезује Братунац, Зворник и Мали Зворник. Репрезентативка Србије чланица је Клуба борилачких спортова „Обилић” Зворник, Боксерског клуба „Обилић ТРБ” (Компанија Технички ремонт Братунац) и Спортског удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника. Овај клуб успешно представља Спортски савез „Дрина” у Европи, региону, Србији и општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Извори: Боксерски клуб „Обилић – 1389 МЗВ” / Мали Зворник инфо
Фото архива: Боксерски клуб „Обилић ТРБ”

Повезани линкови: Мали Зворник инфо

Три спортска одличја за Боксерски клуб „Обилић” на Купу нација у Сомбору

Share