Уређење приобаља, обалоутврде и шеталишта у Малом Зворнику

У току је преко потребно уређење приобаља у центру Малог Зворника, на потезу од старог до новог дечјег парка, те ће и свакодневни корисници шеталишта одахнути. Извођач је Водопривредно друштво „Југокоп – Подриње” Д.О.О. Шабац, након ургенције општинске управе Јавном водопривредном предузећу „Србијаводе”, у чијој је надлежности приобаље Дрине.

Грађани су, увидевши да пре и након регате „Дрина је само једна”, растиње и трава нису покошени, интензивно и свакодневно контактирали председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, директора ЈКП „Дрина” Драгана Чикарића и представнике локалних медија, изразивши незадовољство стањем у приобаљу. Обилне падавине су поспешиле бујење вегетације, па је ова интервенција општине неопходна, а локална самоуправа је била спремна и да ангажује и сопствене ресурсе, уколико надлежно предузеће не реагује ни након три ургенције комуналног инспектора.

Општина Мали Зворник је у више наврата овог лета од надлежног Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе” тражила да покоси траву и друго растиње на обали крај Зворничког језера и реке Дрине, што ово предузеће није учинило ни након две ургенције од стране општинског комуналног инспектора, прекршивши законску обавезу по којој је дужно да наведене радове изведе бар два пута у сезони, односно током лета.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да су притужбе грађана, који нису упућени у чињеницу да је ЈВП „Србијаводе” дужно да одржава простор око реке и језера, веома честе на рачун општине, због чега, како је истакао, има потребу да јавности јасно саопшти и стави до знања да општина нема надлежност да то чини, а да је због неажурности поменутог предузећа стално на мети критика грађана.

Он је навео да је ЈВП „Србијаводе” само једном овог лета косило траву дуж обалоутврде на подручју општине Мали Зворник, а да је друго кошење изостало и након два писана захтева која му је упутио општински комунални инспектор.

У дописима је наглашено да је потреба за другим кошењем корова у сезони неопходна најкасније крајем јула, због купалишне сезоне и бројних манифестација које се током јула, августа и септембра одржавају у Малом Зворнику.

Јевтић сматра да су разлози за незадовољство грађана јасни и оправдани, јер је пропуст надлежног предузећа евидидентан.

Он је истакао да је и сам веома незадовољан због чињенице да купалишна сезона у Малом Зворнику, током које се у општини одржава и велики број манифестација, уз присуство бројних туриста, протиче, а да надлежни нису уредили површине које су били у обавези да уреде, иако је то од њих општина више пута тражила.

На крају своје изјаве он је истакао да је вегетација на обали Дрине и Зворничког језера овог лета посебно бујна због велике количине падавина, услед чега, како је закључио, у таквим условима ни два кошења у сезони нису довољна.

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Архива: Мали Зворник инфо

Јавно водопривредно предузеће „Србијаводе” одговорно за неуређену обалоутврду у Малом Зворнику

Share