Шампиони са Дрине у фебруарској жетви медаља

Бронза за Шампоне са Дрине на школском првенству региона уже Србије у Чачку
Три злата и бронза на Међународном карате турниру „7. БИХ Валентиново” у Тузли

Протеклог викенда је у Чачку у спортској хали Атеница одржано школско првенство региона уже Србије које су организовали: Влада Републике Србије, Министарство омладине и спорта, Министарство просвете науке и технолошког развоја савеза за школски спорт Србије и карате савеза уже Србије.

У изузетно јакој конкуренцији наше „Шампионе са Дрине” представљао је такмичар Богдан Неговановић у групи II где се такмиче дечаци од III до IV разреда, у дисциплини кате и освојио је бронзану медаљу. Богдан се квалификовао за школско првенство Србије које ће се одржати 26. марта.

У Тузли је 12. фебруара одржан Међународни карате турнир „7. БИХ Валентиново” који је као и до сада изузетно добро организовао Карате клуб „ДО” Тузла. Учествовало је 950 такмичара из 103 клуба који су дошли из осам држава. На највећој карате манифестацији у Босни и Херцеговини, која је једина у А календару КС БиХ, из нашег клуба наступило је троје такмичара који су освојили три златне и једну бронзану медаљу.

Златне медаље у катама освојили су:
Милица Неговановић, девојчице 7 година;
Милица Неговановић, девојчице 8 година;
Богдан Неговановић наступио је за 2009 годиште. Иако је млађи две године, успео је да надмаши старије противнике и заслужено се домогне златне медаље.
Вања Николић, у категорији женске наде, освојила је бронзу у дисциплини борбе.

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организовао је бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Тренинге воде репрезентативке Србије Драгана и Бранкица Неговановић, а сви нови полазници и у 2022. години ослобођени су плаћања чланарине.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Извори: КК Шампиони са Дрине / Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина
Фото: КК Шампиони са Дрине

Д.В.К.

Архива: Мали Зворник инфо

Успешно организован други интернационални карате турнир Мали Зворник Опен

Share