Вања Николић освојила бронзану медаљу за репрезентацију Србије на карате првенству Балкана

Каратисткиња КК „Шампиони са Дрине” Вања Николић освојила је бронзано одличје за репрезентацију Србије на првенству Балкана за сениоре и децу одржаном у истарском Поречу, у конкуренцији учесница из 10 држава. 

У Поречу је од 15. до 17. октобра, у организацији Карате федерације Балкана, одржано 23. Балканско карате првенство за сениоре, 25. Балканско карате првенство за децу и четврто Балканско карате првенство за ветеране, на којима је, у Спортској дворани Интерспорт, учествовало више од 1.000 спортиста.

Са освојених: 21 златном, 17 сребрних и 29 бронзаних медаља, Србија је заузела прво место у генералном пласману држава

Вања Николић наступила је у саставу репрезентације Србије у борбама, категорија У14, до 54 килограма. Други репрезентативац Карате клуба „Шампиони са Дрине”, Богдан Неговановић, који се такмичио у катама – апсолутни ниво (сви појасеви), имао је добар наступ и заустављен је у четвртфиналу. Ово је Богданов први наступ за репрезентацију, указано му је поверење селектора и стекао је ново искуство.

У име општине Мали Зворник и територијалног Спортског савеза „Дрина” честитке за Вању, њене тренере Драгану и Милана Неговановића и матични клуб „Шампиони са Дрине” први је упутио генерални секретар савеза – Александар Андрић, професор физичког васпитања.

Вања Николић је из викенда у викенд низала успехе, те је овај резултат потврда њених способности, вештина и знања.

У недељу, 9. октобра на престижном „Трофеју Београда – Београдском победнику” који је одржан у спортској хали „Ранко Жеравица”, у изузетно јакој конкуренцији такмичарки из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Србије, са пет убедљивих победа (9:0, 10:0, 2:1, 8:1 и у финалном мечу 6:3) осваја златну медаљу у конкуренцији женских нада +49 кг и осваја пехар као победница у тој категорији.

Овај фантастичан наступ био је добра увертира за Балканско првенство које се одржава од 15. до 17. октобра у Поречу (Хрватска). Захваљујући изузетним резултатима Вања Николић је добила позив селектора репрезентације Србије.

Подсећамо, Вања Николић је првак државе у борбама. Освојила је злато на Купу Србије у категорији женске наде, до 54 килограма, а Богдан Неговановић вицепрвак је у категорији пионири кате – апсолутни ниво (сви појасеви), 2011. годиште. На купу Србије наступили су најбољи, афирмисани и квалификовани такмичари са три региона (Карате савези: Уже Србије, Београда и Војводине). Куп Србије за полетарце, пионире и наде реализован је у два дана и то у катама у суботу 2. октобра и у борбама у недељу 3. октобра, у Спортском центру „Љубомир Ивановић Геџа” у Младеновцу.

Извори: КК Шампиони са Дрине / Спортски савез Дрина
Фото: Карате клуб Шампиони са Дрине / Приватна архива

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share