Међународни волонтерски „Камп на Борањи“ у служби екотуризма

Међународни волонтерски камп „Камп на Борањи“ ће се одржати од 17. до 29. августа 2015. године у сеоском насељу Радаљ, на коме ће учествовати 20 волонтера из иностранства и Србије.
Међународни волонтерски камп организују Канцеларије за младе из Малог Зворника и Крупња уз подршку Младих истраживача Србије и Министарства омладине и спорта Републике Србије. Међународни волонтерски кампови су јединствени облик волонтерског рада где учесници и учеснице из различитих земаља радом на камповима дају свој допринос пре свега развоју локалне заједнице у којима се реализују.

Током кампа волонтери ће поспешити развој одрживог еко-туризма изградњом пешачко-бициклистичких стаза у реону планине Борања и чишћењем простора око језера. Волонтери ће уредити 4 км дугачку стазу за планинарење и вожњу бицикла. Постављаће путоказе и табле са обавештењима о флори и фауни подручја. Изградиће и неколико места за одмор са клупама и столовима. Радиће се на уређењу Радаљског језера и комплекса Столице. На поменутим локацијама биће постављен довољан број корпи за отпатке. Све конструкције ће бити направљене од природних материјала. Волонтери ће бити смештени у планинарском дому ПД ,,Гучево’’, “Шарена буква”, на 805 метара надморске висине.

Канцеларија за младе Мали Зворник почела је са радом у априлу 2013 године. Циљ рада канцеларије за младе је брига о приоритетним проблемима младих уз уважавање потреба младих, изграђивање односа и сарадње са локалним организацијама и иницијативама младих и подржавање изградње грађанског друштва и партнерства. До сада су успешно реализовали велики број пројеката. Канцеларија за младе општине Крупањ основана је у јуну 2009. године са циљем да промовише активизам и волонтеризам код младих, кроз низ обука и радионица на територији општине Крупањ. Такође, један од циљева у 2015. години је подстицање младих на друштвено користан рад.

,,Верујемо да је кључ успеха у нашем раду подршка локалне заједнице и заједнички рад на унапређењу квалитета живота у нашим општинама’’, истиче Невена Ђукановић , координатор Канцеларије за младе Мали Зворник.

Уредник: Далибор Крстић

Фото: Архива ПД ,,Гучево“ Лозница

http://www.pkgucevo.org.rs/

 

Sarena Bukva Dom I

Sarena Bukva Dom II

 

 

 

 

Share