Јубиларни Меморијални риболовни куп „Раде Јовичић”

🎣 У Сакару је одржан десети Меморијални риболовни куп „Раде Јовичић”, такмичење у организацији Клуба спортских риболоваца (КСР) „Дринско језеро”. Проглашење победника организовано је у Читлуку.

Најуспешнији риболовац јубиларног меморијалног купа „Раде Јовичић” је Милован Јевтић из Сакара, са 2360 грам-поена, другопласирани је Славиша Павловић из Радаља, са уловом од 2280 грам-поена, а треће место припало је Небојши Новаковићу из Малог Зворника, чији је улов 2150 грам-поена.

Меморијални куп је установљен у мају 2015. године. Прелазни пехар се уручује најуспешнијем риболовцу, а посебни пехари, овогодишњи трофеји, додељени су тројици најуспешнијих, од 15 такмичара, из општине Мали Зворник.

Такмичарима са највише умећа и спортске среће, пехаре је уручио Бранибор Бане Јовичић, представник породице дугогодишњег покровитеља КСР „Дринско језеро”.

Испуњен емоцијама, окружен блиским пријатељима, узбуђен и тужан истовремено, Бранибор се захвалио свим поштоваоцима његовог оца, који су редовним учешћем на риболовног купу симболично потврдили да ова средина деценијама памти сва доброчинства и постигнућа, својствена животној енергији и карактеру Рада Јовичића.

„Јубиларни Меморијални куп органузујемо пуну деценију у знак сећања на Рада Јовичића, познатог привредника и друштвено-политичког радника у Малом Зворнику.

Био је и успешан риболовац, а изузетно је помогао рад клуба донацијама у риболовном материјалу, у новцу за набавку разних реквизита, при обезбеђењу просторије канцеларије за клуб…

Ово такмичење је на нивоу наших клупских и општинских такмичења, а организација је и данас била на завидном нивоу”, казао је Ђорђе Јовановић, председник Скупштине КСР „Дринско језеро” из Малог Зворника.

Првопласирани такмичар Купа „Рада Јовичића” 2023. године био је овогодишњи победник Милован Јевтић, те бележимо његов други узастопни успех.

Победници меморијалног риболовног Купа „Раде Јовичић” протеклих година су: 

Ђорђе Јовановић, 2022. године;

Небојша Новаковић, 2021. године;

Ђорђе Јовановић, 2020. године;

Небојша Новаковић, 2019. године;

Ђорђе Јовановић, 2018. године;

Ђорђе Јовановић, 2017. године;

Небојша Новаковић, 2016. године и

Немања Драгић, 2015. године.

Грам-поени се додељују према збиру тежине улова, што је, пракса од 2014. године на свим такмичењима која организује Клуб спортских риболоваца (КСР) „Дринско језеро”.

Главни судија овог купа била је Славка Илић, а њен помоћник Драган Митровић.

КСР „,Дринско Језероˮ постоји већ 67 година. Првобитни назив био је Општинска организација спортских риболоваца „Дринско језероˮ. Основана је 1957. године. Од својих спортских манифестација има куп пионира, куп Малог Зворника, Меморијални куп Рада Јовичића, а од 2021. године установљен је атрактивни фидер куп. Активно чланство чини око 200 такмичара, у категоријама пионира, сениора и сениорки.

💻 Извори: Мали Зворник инфо / Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”

📷 Фото: Мали Зворник инфо

✒️ Д.В.К.

📰 Архива прилога портала Мали Зворник Инфо:

Milovan Jevtić pobednik je devetog ribolovnog Memorijalnog kupa „Rade Jovičić”

Share