Милован Јевтић победник је деветог риболовног Меморијалног купа „Раде Јовичић”

На Зворничком језеру у Сакару, 20. маја одржан је девети Меморијални куп „Раде Јовичић”, у улову рибе удицом на пловак. Организатор је Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника.

Такмичење је установљено у мају 2015. године. Прелазни пехар се уручује првопласираном риболовцу, а посебни трофеји додељени су тројици најуспешнијих, од 13 такмичара из општине Мали Зворник. Део традиционално присутних учесника био је спречен да присуствује овогодишњем купу, који уобичајено окупља око 20 риболоваца.

Првопласирани такмичар Купа „Рада Јовичића”, 2023. године, је Милован Јевтић, са уловом од 3.780 грама. Другопласирани, са уловом од 3.580 грама, је Жељко Васић, а Саво Глигорић трећепласирани је учесник меморијалног риболовног купа са уловом од 3.470 грама.

Победник Милован Јевтић, током вишегодишњег такмичарског стажа на овом такмичењу, освојио је 2018. године трећу награду. Пехар у трајно власништво додељен је Ђорђу Јовановићу 2018. године, јер је, једини до данас, успео да оствари победу два пута заредом, а занимљивост је да су појединим риболовцима, у знак подршке за истрајност, уручени фењери као симболичне награде, када нису имали улов током дана одржавања купа. 

Признања, такмичарима са највише умећа и спортске среће уручио је Драган Мрва Јовичић, представник породице дугогодишњег покровитеља КСР „Дринско језеро”.

О поштовању свих пропозиција и регуларности такмичења на овом купу старао се савезни риболовни судија Бранко Пеша.

Најуспешнији риболовци представљаће КСР „Дринско језеро” на овогодишњим међународним и државним риболовним такмичењима.

Прошле године, у Читлуку, победио је Ђорђе Јовановић, другопласирани такмичар осмог Купа „Раде Јовичић” био је Ненад Вучетић, а трећа награда за улов додељена је Небојши Новаковићу.

Победници меморијалног риболовног Купа „Раде Јовичић” у протеклих осам година су: 

Ђорђе Јовановић, 2022. године;

Небојша Новаковић, 2021. године;

Ђорђе Јовановић, 2020. године;

Небојша Новаковић, 2019. године;

Ђорђе Јовановић, 2018. године;

Ђорђе Јовановић, 2017. године;

Небојша Новаковић, 2016. године;

Немања Драгић, 2015. године.

КСР „,Дринско Језероˮ постоји већ 66 година. Првобитни назив био је Општинска организација спортских риболоваца „Дринско језероˮ. Основана је 1957. године. Од својих спортских манифестација има куп пионира, куп Малог Зворника, Меморијални куп Рада Јовичића, а од 2021. године установљен је атрактивни фидер куп. Активно чланство чини око 200 такмичара, у категоријама пионира, сениора и сениорки.

Фото: КСР „Дринско језеро” / Небојша Новаковић

Фото архива: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share