Eкипа Мачванског округа четвртопласирана на републичком такмичењу „Шта знаш о саобраћају”

На Републичком такмичењу „Шта знаш о саобраћају” које је одржано од 2. до 3. јуна 2023. године у Београду, екипа Мачванског округа (ове године, на такмичењу је било 26 округа), чији су чланови били и ученици наше школе, Ђорђе Марковић и Никола Смиљанић (мушки део екипе), заузела је IV место у екипном пласману. У појединачном пласману, Никола Смиљанић је заузео V место, а Ђорђе Марковић XIII место.

У информацији коју је објавила Основна школа „Бранко Радичевић” Мали Зворник, колектив ове установе честитао је ученицима на оствареном успеху.

Највеће такмичење ученика основних школа „Шта знаш о саобраћају” у организацији Ауто-мото савеза Србије, АМС Осигурање и Друштва наставника техничког образовања Србије, завршено је 3. јуна проглашењем победника у Дечјем културном центру „Мајдан” у Београду.

Најбољим међу 300.000 основаца колико је прошло кроз овај циклус такмичења, награде су уручили Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Милан Николић, генерални секретар АМСС-а, Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције и Александра Јанкуловски, председница Друштва наставника техничког образовања Србије.

„Ауто-мото савез већ више од 50 година организује ово такмичење са јасним циљем, да едукујемо млађе нараштаје како би данас били добри пешаци и бициклисти, а сутра добри возачи”, истакао је генерални секретар АМСС Милан Николић.

Победници такмичења који ће Србију представљати на ФИА Европском првенству у Бару су Нена Божић, Дуња Галик, Алекса Вулин и Виктор Симеуновић.

Републичко такмичење помогли су и општина Савски венац и ОМВ Србија.

Подсећамо, на Окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају”, које је одржано 14. маја 2023. године у основној школи „Петар Враголић” – Љубовија,  екипа општине Мали Зворник (Теодора Самарџић, Валентина Кукољ, Ђорђе Марковић, Ђорђе Мићић, Хелена Арсић, Софија Јовановић, Никола Смиљанић и Борис Ивановић) у екипном пласману освојила је 3. место.

У појединачном пласману такмичари су постигли следеће резултате:

Старосна група „Б” – дечаци

Ђорђе Марковић (I место и пласман на Државно такмичење)

Старосна група „Ц” – девојчице

Софија Јовановић (III место)

Старосна група „Ц” – дечаци

Никола Смиљанић  (I место и пласман на Државно такмичење)

Од могућа четири пласмана (две девојчице и два дечака), на Државно такмичење, ученици наше школе остварили су два пласмана и они су били део екипе Мачванског округа.

Извори: Ауто-мото савез Србије / Основна школа „Бранко Радичевић” / Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Фото: Ауто-мото савез Србије / Основна школа „Бранко Радичевић” / Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Spremni za državno takmičenje: „Šta znaš o saobraćaju”

Share