Спремни за државно такмичење: „Шта знаш о саобраћају”

На Окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају”, које је одржано 14. маја 2023. године у основној школи „Петар Враголић” – Љубовија, екипа општине Мали Зворник (Теодора Самарџић, Валентина Кукољ, Ђорђе Марковић, Ђорђе Мићић, Хелена Арсић, Софија Јовановић, Никола Смиљанић и Борис Ивановић) у екипном пласману освојила је III место.

У појединачном пласману такмичари су постигли следеће резултате: Старосна група „Б” – дечаци Ђорђе Марковић (I место и пласман на Државно такмичење) Старосна група „Ц” – девојчице, Софија Јовановић (III место). Старосна група „Ц” – дечаци, Никола Смиљанић (III место и пласман на Државно такмичење).

 „Од могућа четири пласмана (две девојчице и два дечака), на Државно такмичење, ученици наше школе остварили су два пласмана и они ће бити део екипе Мачванског округа. Посебну захвалност дугујемо нашој бившој ученици Сари Смиљанић, на несебичној помоћи у припреми такмичара. Честитамо свим такмичарима на изузетном успеху”, наводи се у информацији коју је објавила Основна школа „Бранко Радичевић” Мали Зворник.

Пројекат „Шта знаш о саобраћају” осмишљен је тако да кроз образовни систем, ученици основношколског узраста стекну неопходна знања и вештине за безбедно учествовање у саобраћају. Провера овог знања се врши кроз званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у организацији Ауто-мото савеза Србије, у сарадњи са Друштвом наставника техничког образовања Србије, а одвија се на школском, општинском, окружном, државном и европском нивоу.

Државно такмичење биће одржано  26. и 27. маја 2023. године, у Београду.

Извори: Основна школа „Бранко Радичевић” / Лозничке новости / АМСС / Мали Зворник инфо

Фото: Мали Зворник инфо

Share