Обавезне дозволе за рекреативни риболов за све учеснике Скобаљијаде

❗️ На основу одлуке корисника рибарског подручја у Подрињу „Cassini fishing” d.o.o. Ариље, обавезно је да риболовци понесу своје риболовачке дозволе за учешће на Скобаљијади.

🎣 За учеснике који немају годишњу дозволу за риболов, предвиђена је могућност куповине дневне дозволе код рибочувара на стази.

📣 Скобаљијада и гурманијада одржаће се у суботу, 10. јуна, у организацији ТООМЗ и под покровитељством општине Мали Зворник.

Скобаљијада и Гурманијада традиционално се одржавају на шеталишту поред реке Дрине и на риболовној стази у Малом Зворнику.

Ова манифестација организује такмичење у риболову – удицом на пловак, као и кулинарско такмичење у три категорије: кување рибље чорбе, кување чорбастог пасуља и кување гулаша на ловачки начин.

Окупљање риболоваца, пријаве такмичара и извлачење стартних бројева предвиђено је до 8.00 часова. Од 10.00 часова уследиће такмичење у кувању рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља.

Пријава учесника предвиђена је до 10. јуна, а могућа је и на сам дан манифестације, до почетка такмичења.

Котизација за све учеснике је бесплатна.

За излагаче који желе да изложе своје производе рок пријаве је 8. јун 2023. године.

Манифестацију ће ове године обогатити многобројни додатни садржаји: Културно уметнички програм и екипно такмичење у спортским дисциплинама:

  • Ношење јајета у кашици
  • Скакање у џаку
  • Надвлачење конопца

По први пут ове године учествоваће бајкери, који ће уприличити изложбу мотора за све посетиоце, као и дефиле кроз град.

Све госте манифестације забављаће ВИС „4 o’clock acoustic band”.

За све учеснике манифестације организована је бесплатна посета подземном граду Карађорђевића у периоду од 15.00 до 17.00 часова.

Адреса организатора, Туристичке организације општине Мали Зворник, је: Рибарска 21.

15318 Мали Зворник

e-mail: turizam@tomalizvornik.rs

Контакт телефон: +381/15 471 477

„Скобаљијада и гурманијада” је манифестација чији покровитељ је тринаесту годину заредом општина Мали Зворник, а промоцију и део послова организације такмичења и културно-уметничког програма обављају Туристичка организација општине Мали Зворник, потом: Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”, Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, Ловачко удружење „Црни врх”, Библиотека „17. септембар”, Средња школа Мали Зворник, Удружења „Мина и Андреј”, „Удружење жена Малог Зворника”, Удружење жена „Незаборав” и ЈКП „Дрина” Мали Зворник, уз подршку спонзора и дародаваца, фирми и појединаца.

📷 Архива портала Мали Зворник инфо

Share