Пласман наших клубова у врху табеле Међуопштинске лиге Јадар: Велика Река друга – Младост шеста

Представници општине Мали Зворник у Међуопштинској лиги Јадар су Фудбалски клуб „Велика Рекаˮ и Фудбалски клуб „Младостˮ из Доње Борине. 

Другопласирана Велика Река је паузирала у претпоследњем колу, а у финишу првенства победила је аутсајдера „Синђелић” из Липнице, који са зачеља табеле напушта лигу, резултатом 5:0 и остварила изузетан пласман који је чини фаворитом у наредној сезони.

Нерешени резултати и неочекивани једини пораз у пролећној полусезони, од десетопласираног „Лука” у Воћњаку (2:1) пресудно су утицали на коначни пласман нашег клуба, а донедавно је имао хипотетичке шансе да се у финишу првенства домогне првог места на табели који заслужено припада Антимону из Зајаче.

У односу на првопласирани „Антимон” из Зајаче, који има 56 бодова из 24 одигране утамице, 18 победа, два нерешена резултата и четири пораза, уз гол разлику од 62:26 (+36) и прелази у виши ранг такмичења, Фудбалски клуб „Велика Река” освојио је 54 бода, са учинком од 17 победа, три нерешена резултата и четири пораза, а гол разлика је 71:29 (+42). Дакле, нијансе су пресудиле.

Но, то не умањује изузетан успех Велике Реке. Мај није био месец великих тријумфа, али биће упамћен низ од осам утакмица без пораза за Велику Реку, у марту и априлу, као и последња победа на домаћем терену.

У континуитету, клуб из Велике Реке наступа од 2008. године у Међуопштинској лиги „Јадарˮ. У прошлости, до данас, најбољи остварени пласмани су четврте позиције на табели, у сезонама 2009-2010 и 2011-2012.

Фудбалски клуб „Велика Река”, након 15 година од оснивања овог спортског друштва, добио је 12. августа 2021. адекватан травнати фудбалски терен, место на којем ће се мештани овог сеоског насеља окупљати и радовати успесима свог тима. Након вишегодишњих скупих, напорних путовања и игре на теренима у Љубовији и Малом Зворнику, остварени су сви предуслови за постизање успеха у Међуопштинској лиги „Јадар”, успон ка врху табеле, а потом и пласман у виши ранг.

Међуопштинска лига „Јадар” једна је од укупно 52 међуопштинске лиге у фудбалу и шести су ниво лигашких фудбалских такмичења у Србији. Такмичење је на почетку сезоне 2021-2022 напустио Фудбалски клуб „Младост” Доњи Добрић, те је ова лига имала 13 учесника, а у сваком колу је један тим био слободан. Редовне седмичне паузе у игри једног од клубова утицале су на тренутни број одиграних утакмица и на распоред гостовања.

Фудбалски клуб Младост изгубио је последњу утакмицу у Стражи, од деветопласиране „Слоге”, а остварио је две победе и два нерешена резултата у мају.

Коначно, рангирани су на врло добром 6. месту табеле МЛЈ, са освојена 32 бода, 10 победа, три ремизиране утакмице и 11 пораза, а гол разлика је 40:40 (0). Конкуренти Младости за четврту позицију, коју је било могуће достићи у последњем, XXVI, колу били су, сада четворопласирани, „Студенац” из Горње Ковиљаче и седмопласирани „7. јули” из Беле Цркве. „Прва Искра” из Руњана остварила је мали подвиг у мечу са првопласираним фаворитом „Антимоном”, те их је тај нерешени резултат довео са седмог на пето место.

Фудбалски клуб „Младостˮ из Доње Борине, основан 1970. године, такмичио се од 2010. до 2016. године у Међуопштинској лиги „Јадар”, где су поново наступили 2020. године, након четири године игре у Општинској лиги „Лозницаˮ. Били су првопласирани клуб ове лиге у сезони 2019-2020, вративши се у виши ранг такмичења. До данас, најбољи остварени пласмани у међуопштинској лиги су шеста места, 2010-2011, 2013-2014 и сада 2021-2022.

Извор: SrbijaSport.net / Мали Зворник инфо

Фото: Фудбалски клуб „Велика Река”

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

 

Share