Четврти дан Видовданског турнира: Квалитетне и динамичне утакмице

Због првог обилнијег летњег пљуска који би у четвртак угрозио безбедност учесника турнира на игралишту малих спортова и спречио већу посећеност, организатор XXVII Видовданског турнира у малом фудбалу донео је одлуку да се утакмице одложе за петак, 2. јул. Ова пауза је, првенствено, пружила прилику учесницима за предах и евидентно је да су се показали у најбољем издању.

У термину од 19.00 до 19.40 играли су Хотел Ројал Дрина – Мали Зворник и ФК Гранит – Радаљ, из групе А. Резултат на крају утакмице 7:1 (3:0). Боља игра екипе Хотел Ројал Дрина, прецизни пасови, а бележимо и лакше повреде на обе стране.


Од 19.50 до 20.30 играли су ФК Младост – Доња Борина и Ресторан Славија Playroom – Зворник (група А). Победио је тим Ресторан Славија Playroom, синхронизована и уиграна екипа која годинама остварује запажен успех на Видовданском турниру, резултатом 10:5. Публика је поздравила хет трик Стеве Јокића, који је постигао прва три поготка за Славију.


Од 20.45 до 21.25 играли су ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист и Дискотека БМ – Тршић из групе Б. Победа Јединства 10:2 (6:1). Сјајна игра победничког тима, са мноштвом квалитетних потеза и изненађења. Још једна утакмица у којој је публика уживала.

Последњи сусрет четвртог дана квалификација за четвртфинале између екипа Bauwin decor – Зворник – Брасина и Хотел Видиковац – Зворник из групе Б. Први наступ екипе Хотел Видиковац на турниру. Равноправни такмаци током првог полувремена, које је завршено нерешеним резултатом 1:1, али је екипа Bauwin decor пружила знатно бољу игру у другом полувремену и победила је резултатом 3:1.


У односу на турнир који је одржан 2019. године, када се играло 30 минута, утакмице током квалификација за четвртфинални део такмичења ове године продужене су на 40 минута, са два полувремена у трајању од 20 минута. У четвртфинале ће се пласирати осам екипа, по четири најуспешније из две групе.
Најбоље међу њима очекује до сада највећи наградни фонд. Првопласирана екипа освојиће 210.000,00 динара; а другопласирана 50.000 динара. Посебне награде предвиђене су за најбољег голмана, стрелца, играча и младог играча.


Генерални спонзор такмичења је „Енерготехника Јужна Бачка” из Новог Сада. Турнир организује Спортски савез Дрина, а покровитељ је Општина Мали Зворник.

Спонзори турнира у 2021. години су: Апотеке „Здравље” Мали Зворник – Јово Роган; „ТеоТео Fashion Барбоса” – Зворник, Бутик „Теодора” – Мали Зворник; Предузетничка радња ТОП-СМ Мали Зворник, Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник; Стоматолошка ординација др Владић; Ауто-школа „ЕРМ”; „Good Food” (cash&carry) супермаркет – Зворник; Кафе „Кул” (Cool) – Мали Зворник; Четири СМ – Сакар; Подрум пића „Јовановић”, Хидроелектрана „Зворник”, Савет за младе општине Мали Зворник и Дом културе у Малом Зворнику.

Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо, где можете прочитати све спортске извештаје са турнира.

Видовдански турнир у Малом Зворнику одржава се традиционално од 1994. године на игралишту малих спортова, а иницијативу је реализовала тада неформална омладинска организација у Малом Зворнику и данас ангажованих и остварених суграђана, редовних спонзора овог такмичења.

Најава утакмица петог дана Видовданског турнира у малом фудбалу:

У 18.30 играју Хотел Видиковац – Зворник и Дискотека БМ – Тршић, из групе Б.

Од 19.30 снаге ће одмерити ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист и екипа Bauwin decor – Зворник – Брасина, у групи Б.

За 20.30 заказана је утакмица између екипа ФК Рудар – Брасина и Пекара Жарковићи – Мали Зворник, из групе Б.

Четврту утакмицу у 21.30 играће Независни синдикат полиције – Мали Зворник и ФК Младост – Доња Борина у групи А.

Судијски пар су Славољуб Цветковић и Предраг Дишић или Чедомир Радић.

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Трећи дан Видовданског турнира у малом фудбалу: Између крајности

Share