Првотимац мостарског Вележа Славиша Радовић: Гест подршке организацији Видовданског турнира

Након првог полувремена утакмице у групи Б, између ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист и екипе Bauwin decor – Зворник – Брасина, Денис Хасановић, играч екипе Bauwin decor доживео је најпријатније изненађење, као страствени навијач мостарског Вележа.

Наш суграђанин, Славиша Радовић у редове Рођених стигао је 5. аугуста 2020. године из ФК Радник Бијељина и до данас је са првотимцима Вележа изборио квалификације до првог преткола УЕФА Конференцијске лиге које се игра у четвртак 8. јула. Радовић је учеснику нашег традиционалног турнира Хасановићу поклонио нови дрес са својим именом и клупским бројем 3, а поклон му је уручио Радовићев брат Љубиша, један од организатора овогодишњег Видовданског турнира у малом фудбалу.

Прошавши школу Јединства из Малог Зворника, Славиша Радовић није заборавио ни свој матични клуб и поклонио је, у знак подршке за овогодишњи тријумф у Међуопштинској лиги „Јадар” и повратак у Мачванску окружну лигу, голманске рукавице које су уручене члану Управног одбора ФК Јединство Данијелу Банету Глигорићу.

Видовдански турнир у малом фудбалу се у Малом Зворнику одржава дуже од четврт века, од 1994. године, а иницијативу је реализовала тада неформална омладинска организација у Малом Зворнику.

Манифестацију од оснивања организује Спортски савез Дрина, а покровитељ је Општина Мали Зворник. Пре почетка турнира, Спортски савез Дрина, уз подршку сарадника Игора Петковића, Љубише Радовића и ЈКП „Дрина” омогућили су кречење кућица и уређене клупе за резервне играче. Постављене су нове мреже на голове, опран целокупан терен и набављене су нове лопте за мали фудбал.

„Најбоље тимове очекује до сада највећи наградни фонд. Првопласирана екипа освојиће 210.000,00 динара; а другопласирана 50.000 динара. Посебне награде предвиђене су за најбољег голмана, стрелца, играча и младог играча”, рекао је Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза Дрина у Малом Зворнику.

Фото: Мали Зворник инфо / Фудбалски клуб Вележ Мостар

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share