КСР Дринско језеро: Сребро на Видовданском купу у пецању рибе на пловак

Удружење спортских риболоваца „Смуђ” из Гибарца организовало је XVIII „Видовдански куп” у недељу 27. јуна на реци Босут, у Моровићу, на писти код Јаменачког моста. Такмичење је екипно, у пецању рибе на пловак, а трајало је од 9.00 до 12.00 часова. Свечани ручак и додела награда уприличени су у дому културе у Гибарцу, од 14.00 часова. Гибарац је насеље у општини Шид, у Сремском округу, у Србији.

Клуб спортских риболоваца Дринско језеро представљали су и на овом риболовном купу искусни такмичари: Ђорђе Јовановић, Славиша Павловић, Небојша Новаковић и капитен Жељко Васић.

Појединачно, Ђорђе Јовановић у трећем сектору осваја прво место, уловом од 4550 грам-поена, Славиша Павловић, у другом сектору, био је трећепласирани такмичар, са 2770 грам-поена, а Небојша Новаковић, у првом сектору, пласирао се на шесто место, са 2200 грам-поена. Ови резултати омогућили су екипи КСР Дринско језеро поновљен успех са недавно одржаног Купа Бајине Баште у риболову, другу позицију у екипном пласману, са освојених 9420 грам-поена.

У пецању удицом на пловак такмичило се 13 екипа, из Гибарца и Јамене крај Шида, Лознице, Малог Зворника, Беочина, Сремске Митровице, Нове Пазове, Сремске Раче, Бечеја и Ковиља.

Насловна фотографија: Удружење жена Моровићанке

Фото: Удружење спортских риболоваца Пистранг – Бечеј

Извори: РТВ Коперникус Шид / КСР Дринско језеро / Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Екипа КСР Дринско језеро другопласирана на Купу Бајине Баште у спортском риболову

 

Share