Безбеднији возни парк Општинске управе општине Мали Зворник

Возни парк Општинске управе Мали Зворник богатији је за два нова аутомобила, Шкоду „Рапид“ и Ладу „Нива“. Наведена возила општина је недавно купила сопственим средствима, а биће коришћења за службена путовања запослених и излазак на терен. Нови аутомобили замениће постојећа два, „Пежо 407“, који ће бити продат на лицитацијии и старију Ладу „Нива“, коју ће општина дати ЈКП „Дрина“ на коришћење.

Председник општине Зоран Јевтић каже да су нова возила била неопходна, како би општина обновила возни парк локалне управе и одлазак на теренски рад службеника учинила ефикаснијим. Он је истакао да су наведени аутомобили изабрани због прихватљиве цене и своје доказане економичности у пракси.

„Било је предлога да то буду нека луксузнија возила, али ја сматрам да су ова која смо купили у складу са нашим реалним потребама и могућностима. Возила која смо купили су нова и безбедна за вожњу, што је један од најбитнијих фактора”, рекао је Јевтић и најавио да ће општина ускоро огласити продају Пежоа 407, Заставе 101 и аутобуса „Санос”, док ће Ладу „Нива” уступити ЈКП „Дрина” на коришћење.

Према његовим речима, возила су редовно сервисирана и у врло добром стању, па очекује да ће брзо добити нове власнике.

Општина, осим поменутих возила и два најновија, поседује још четири аутомобила, међу којима је још једна Шкода Рапид, купљена прошле године, Мазда 3, добијена 2015. године из донације Владе Јапана, Застава – Југо Корал In, старијег датума, као и путнички комби Форд Транзит, добијен пре неколико година на коришћење од Градске управе Града Београда.

Извор: Општина Мали Зворник

Фото албум

 

Share