Завршни семинар пројекта „Корак до доброг еколошког статуса вода – Наш капитал – наша одговорност“

Поводом завршетка пројекта „Корак до доброг еколошког статуса вода – Наш капитал – наша одговорност“, који је у протекла три месеца реализован у општинама Мали Зворник и Љубовија, удружења „Еко Дрина“ Мали Зворник и „Наша Љубовија“ сутра у Врхпољу организују завршну конференцију пројекта.

На скупу ће бити представљени резултати пројектних активности и сазнања до којих се дошло у раду на процени еколошког статуса четири мала водотока у сливу Дрине, Радаљ, Велика Река, Грачаница и Љубовиђа, применом иновативне ПФЦ методологије (Процена правилног функционисања стања за лотичке системе), засноване на брзој визуелној оцени затеченог стања водотока и приобаља.

На коференцији се очекује учешће више од 30 учесника, међу којима ће бити представници општина, институција, удружења и организација из региона Подриња, а своје учешће на догађају најавили су и представници Министрства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, из Одсека за воде.

Ради подстицања нових акција и иницијатива за унапређење квалитета површинских водотокова слива реке Дрине, семинар ће пружити прилику учесницима за дискусију на тему међуопштинске и прекограничне сарадње у овој области и досадашњим искуствима у мониторингу и процени еколошког стања река и приобаља, са акцентом на значају ревитализације водотокова.

Реализацију пројекта „Корак до доброг еколошког статуса вода – Наш капитал – наша одговорност“, који је спроведен у периоду август – новембар 2016. године, у циљу унапређења еколошког статуса сливног подручја реке Дрине, омогућило је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, уз подршку општина Мали Зворник и Љубовија.

Share