Након две године: Нови дуел ветерана Црвене звезде и Јединства у септембру

Сусрет ветерана београдског фудбалског клуба „Црвена звезда“ и „Јединства“ из Малог Зворника и ове године биће уприличен у септембру, у оквиру обележавања 17. септембра, Дана општине Мали Зворник. Ради договора о утакмици, којом ће уједно бити обележена и 50. годишњица од оснивања малозворничког фудбалског клуба, представници Црвене звезде боравили су ових дана у општини Мали Зворник.

Део некадашњег водећег играчког тима Црвене звезде, међу којима су били Милош Шестић и Саша Марковић, том приликом угостили су заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, председник Спортског савеза „Дрина“ из Малог Зворника Горан Самарџић и капитен ветерана „Једиства“ Небојша Новаковић.

Састанак са асовима југословенског фудбала, које је предводио Бранислав Кантар, иначе секретар Фондације „Црвене звезде“, уприличен је у одмаралишту „Дрински рај“ у Великој Реци. Као могући термини одигравања утакмице утврђени су 18., односно 24. септембар 2017. године.

Према речима заменика председника општине Мали Зворник Милоша Радојчића, најављено је да ће том приликом тим ветерана „Звезде“ у Малом Зворнику наступити у најјачем саставу до сада. Међу играчима наћи ће се нека од најзвучнијих Звездиних имена, као што су Владимир Петровић – Пижон, Станислав Караси и Јован Куле Аћимовић.

„Љубитељи фудбала у Малом Зворнику и овог септембра биће у прилици да виде утакмицу коју ће играти прослављени Звездини играчи, а супротставиће им се некадашњи најбољи  играчи домаћег „Јединства“. Биће то, за све који воле овај спорт, велики и важан догађај“, рекао је Радојчић.

Он је истакао да је идеја овог фудбалског  сусрета да се у Малом Зворнику очува и настави традиција одигравања утакмица против суперлигаша, јер, осим што су веома атрактивне, овакве утакмице су и веома значајне, посебно за подмладак клуба, од којих ће многи, на овај начин, по први пут  бити у прилици да се сретну са великанима фудбала и уживо, на свом терену, пропрате њихову игру.

„Још нисмо утврдили тачан датум и термин утакмице, али ћемо, чим се то догоди, одмах обавестити јавност“, изјавио је Радојчић, напомињући да ће овом утакмицом уједно бити обележен јубилеј, 50. годишњица од оснивања ФК „Јединство“  из Малог Зворника.

Претходну утакмицу против „Црвене звезде“ ветерани „Јединства“ одиграли су 2015. године, поводом обележавања 6. деценије постојања општине Мали Зворник.Том приликом гости су потврдили своје умеће и разлику у квалитету крунисали победом, резултатом 3:0.

Протекле године, у сада већ традиционалној утакмици против суперлигаша, у Малом Зворнику уприличен је сусрет ветерана „Јединства“ и београдског „Партизана“, а утакмица је завршена убедљивом победом црно белих од 5:2.

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Видео архива:  ТВ Лотел – Општина Мали Зворник

Архива: Мали Зворник Инфо

Ветерани Црвене Звезде бриљирали у Малом Зворнику

Share