Завршне припреме наших боксерки пред квалификације за Олимпијске игре

🥊 Две шампионке подрињских боксерских клубова, Сара Ћирковић и Анђела Бранковић, под вођством тренера и селектора женске репрезентације Србије, Мирка Ждрала, налазе се већ две недеље у Италији (Asissi) на завршним припремама пред Олимпијске квалификације.

🔴 Ово ће бити прве светске квалификације, а Сара ће представљати Србију у категорији од 54 килограма, док ће Анђела наступити у категорији од 57 килограма.

🔴 У Сариној категорији четири најбоље на овом турниру директно се квалификују на Олимпијске игре, док су код Анђеле само прва два места квалификациона.

🔴 На турнир је пријављено 668 боксера из 114 земаља, док је на тренинг кампу у Италији учествовало 250 боксера из 33 земље.

🔴 Жреб за квалификациони турнир који се одржава у Бусто Арсизио (ИТА) одржаће се 2. марта, док први мечеви крећу 3. марта.

„Нашим шампионкама желимо много среће и да нас обрадују по ко зна који пут”, истиче се у саопштењу Клуба борилачких спортова „Обилић ТРБ”.

🔴 За репрезентацију Србије 🇷🇸, Сара и Анђела наступају и као такмичарке Спортског удружења за бокс „Обилић -1389 МЗВ” из Малог Зворника.

🔴 Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

💻 Извори: Боксерски клуб „Обилић ТРБ” / Спортско удружење за бокс „Обилић -1389 МЗВ”

📷 Фото архива: Клуб борилачких спортова Обилић ТРБ

Share