Нова мисија у служби хуманости: Зимска кампања добровољног давалаштва крви у Малом Зворнику

📍 „Не заборавите да свако јутро носи нову прилику да некоме спасимо живот”  

 🎄 🧊 Зимска кампања добровољног давалаштва крви у Малом Зворнику реализована је у среду, 21. фебруара, од 9.30 до 14.00 часова. 

🩸 Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Мали Зворник, више од деценије организују акције добровољног давалаштва крви (DDK) у кафеу „Кул” (Caffe „Cool”). Првобитно, годинама уназад, акције су спроведене у зубној амбуланти Дома здравља или у Дому културе.

Позиву на акцију, од очекиваних 40 одазвало се 37 добровољних давалаца.

Овом приликом, крв је дало 36 суграђана, међу којима су биле три припаднице лепшег пола, а три даваоца су први пут била у прилици да дарују драгоцену течност.

Од 2019. године, уз одређене измене у организацији добровољног давалаштва крви (DDK) екипе Института долазе од четири до пет пута годишње у Мали Зворник, али је приметно да то не одговара увек женама које крв могу дати свака четири месеца.

Екипа Института за трансфузију имала је прилику да посети туристичку атракцију Малог Зворника и Подриња, Подземни град Карађорђевића – Камену девојку.

Шеснаеста зимска кампања почела је 3. јануара и завршава се 29. фебруара. У овом периоду организују се акције добровољног давања крви у локалној заједници у више од 40 градова и општина као подстицај грађанима да се укључе и симболично такмиче за титулу „Шампион солидарности”.

📺 📰 📻 Промоцију добровољног, неплаћеног давалаштва крви и организовање акција прикупљања крви у Србији обављају Црвени крст Србије / Red Cross of Serbia и Институт за трансфузију крви Србије.

🗺 У нашој земљи протекле године је 3,29% наших суграђана давало крв а Црвени крст у Србији је допринео да се прикупи 63% свих јединица крви у земљи.

„Проверите да ли сте заиста добар човек, помозите онима који вам не могу узвратити.”

 Душко Радовић (1922 – 1984)

„Доброчинство је једино благо које се увећава давањем.”

Cesare Cantù  (1804 – 1895)

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: Црвени крст Мали Зворник

📰 Архива: Јесења кампања добровољног давалаштва крви

Tvoje malo je zauvek nekome mnogo: Jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi 🩸

Share