Виша ученичка звања за спортисте Теквондо клуба „Душан Силни”

Испит за почетна и виша ученичка звања спортисти Теквондо клуба „Душан Силни” успешно су положили крајем ове године.

Тестирање за виши теквондо појас одржано је у Малом Зворнику 24. и 25. децембра.

Испитивач је, овом приликом, био ИТФ инструктор Златко Павловић, носилац црног појаса IV DÀN, који предводи Теквондо клуба „Лозница”.  Полагање је организовао тренер ТКД клуба „Душан Силни” Дејан Лукић (носилац црног појаса II DÀN), са сарадницима.

Појас је показатељ нивоа знања, односно тренутног познавања теквондо борилачке вештине од стране ученика. Испиту су претходиле вишедневне припреме, кандидати су понављали технике које су биле потребне за полагање, могли да питају ствари које су им нејасне, да стекну нова знања и науче како се те технике практично примењују. За виши појас, ученик полаже пред комисијом и то по тачно утврђеном програму за тај појас. На сваком наредном тестирању, ученик има право да полаже за следећи виши појас.

„У четвртак,  24. децембра, одржали смо полагање (испит), за наше најмлађе чланове. Сви кандидати су успешно положили, и стекли прво звање, односно IX куп. Свака част нашим малишанима, они су будућност малозворничког спорта”, истиче тренер Дејан Лукић.

Испитну комисију су чинили: Дејан Лукић и Бојана Станојевић.

Наредног дана, 25. децембра, старији кандидати су показали своје знање пред лиценцираним интруктором ИТФ теквондоа и Српске интернационалне теквондо федерације. Поред Павловића, члан комисије је био и тренер нашег клуба Дејан Лукић.

Сви кандидати који су стекли услове да изађу на полагање су задовољили критеријум знања који је од њих тражен и успешно су положили виша звања.

„Вредна пажње је чињеница да је ове седмице наш верни члан Новица Зељић стекао мајсторско звање црни појас I дан. Новица је члан од оснивања клуба, настањен је у Радаљу и ученик је средње фризерске школе у Малом Зворнику. Вишеструки је државни првак у формама и борбама, и освајачан многих међународних медаља. Иако је један од најскромнијих спортиста, који је све ове године вредно тренирао, не желећи да себе и своја знања истиче у први план, сада је свој рад и труд крунисао мајсторским звањем. Наиме, требало бих обратити пажњу на овог младог човека, јер је он заправо пример какав треба да буде сваки спортиста. Честитамо Новице, ти си то заиста заслужио, на шта се осврнуо и инструктор који је Новицин рад пратио дуги низ година. Очекујемо од тебе европску или светску медаљу, јер ти то можеш. Хвала свима на подршци! Иако је ова година била тешка, крунисали смо је на најбољи начин у складу са тренутном ситуацијом. Настављамо после празника. Остајте у здрављу и срећни вам радосни дани који нам стижу. Спортски поздрав!”

Неизоставно, тренер и председник клуба Дејан Лукић је изразио захвалност свим родитељима деце која су чланови клуба, јер су њихова подршка на тренинзима и турнирима. 

Извор: Архива ТК „Душан Силни” Мали Зворник / Портал Мали Зворник инфо

Фото: ТК „Душан Силни” Мали Зворник

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Сачувајживоте #Covid19 #Corona #Serbia 

#МалиЗворник #Подриње #Србија #СРБ

 

Share