Донацијом Владе Јапана опредељена средства за замену крова на згради вртића „Црвенкапа”

Донацијом Владе Јапана опредељена средства за замену крова вртића

Предшколска установа „Црвенкапа”, Мали Зворник, добила је од Владе Јапана 50.642 евра за санацију дотрајале кровне конструкције на згради вртића.

Уговор о донацији директорка Предшколске установе „Црвенкапа”, Јелена Николић, потписала је 23. фебруара у Београду.

Свечаној церемонији потписивања донаторских уговора са Владом Јапана, коју је у Палати Србија организовало Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, присуствовао је и председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић.

Он је у име локалне самоуправе захвалио Влади Јапана на средствима опредељеним за вртић „Црвенкапа”, истакавши да је ово веома значајна помоћ за грађане Малог Зворника, јер ће допринети бољим и безбеднијим условима за боравак деце у обданишту.

Председник је истакао да ово није прва донација коју Мали Зворник добија од Владе Јапана, те да је ова пријатељска земља кроз Пројекат за основне потребе становништва (ПОПОС) и раније помагала грађанима ове локалне заједнице.

Јевтић је захвалио и Републици Србији и Министарству државне управе и локалне самоуправе који су помогли да се Мали Зворник нађе међу шест општина које су овог пута добиле донацију.

Директорка ПУ„Црвенкапа”, Јелена Николић, рекла је да је рок за завршетак радова на обнови крова на вртићу годину дана и да ће установа одмах почети са реализацијом свих неопходних административних процедура и осталих активности како би радови што пре почели.

Она је такође захвалила донатору, као и Републици Србији, на помоћи за унапређење услова за боравак малишана у вртићу „Црвенкапа” у Малом Зворнику.

💻 Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share