Започета санација дотрајале кровне конструкције на згради вртића

Обнова дотрајалог крова на згради Предшколске установе „Црвенкапа”, у Малом Зворнику, званично је почела у понедељак, 1. јула, увођењем у посао извођача радова, предузећа „ИТМ ВП” доо, из Велике Плане. 

Радови обухватају санацију кровне конструкције и замену кровног покривача, а рок за завршетак је 20 радних дана. 🏗 🏫 🧱

Новчана средства за реконструкцију крова на вртићу добијена су, уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, од Владе Јапана, која је за ове намене крајем фебруара текуће године донирала 50.642 евра.

Стручни надзор над извођењем радова обављаће предузеће „Масив 2020” доо, из Бање Ковиљаче.

Према речима директорке ПУ „Црвенкапа”, Јелене Николић, ради почетка грађевинских радова на објекту, у вртићу је у понедељак, 1. јула, одржан састанак којем су, осим представника наручиоца радова и извођача, присуствовали и представници локалне самоуправе, на челу са председником општине, Зораном Јевтићем, као и предузећа задуженог за стручни надзор над извођењем радова.

„Овом приликом, сачињен је записник којим је предузеће „ИТМ ВП” доо, из Велике Плане, званично уведено у посао, у складу са потписаним уговором. Рок за завршетак радова је двадесет календарских дана, рачунајући од увођења извођача у посао”, навела је Николић и додала да радови на објекту не ремете активности васпитно-образовног рада у установи.

Она је рекла да је летњи период погодан за грађевинске радове, јер је потреба за смештајем деце у вртић мања, будући да је актуелно коришћење годишњих одмора.

У случају потребе, родитељима је на располагању и објекат вртића „Цврчак”, у Доњем Насељу, који такође има довољно капацитета.

Николић је истакла да се реализација пројекта реконструкције крова на ПУ „Црвенкапа”, у Малом Зворнику, одвија према плану.

„Пројектне активности, које обухватају и низ административних процедура, почеле су на време, одмах након потписивања уговора са донатором, а сада су на ред дошли грађевински радови”, рекла је директорка обданишта, подсетивши да пројекат траје годину дана и да рок за завршетак истиче у фебруару следеће године.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић још једном је, у име локалне самоуправе, захвалио Влади Јапана на средствима опредељеним за вртић „Црвенкапа”, истакавши да је ово веома значајна помоћ за грађане Малог Зворника, јер ће допринети бољим и безбеднијим условима за боравак деце у обданишту.

Јевтић је захвалио и Републици Србији и Министарству државне управе и локалне самоуправе који су помогли да се Мали Зворник нађе међу шест општина које су овог пута добиле донацију од Јапана.

Он је подсетио да ово није прва донација коју Мали Зворник добија од Владе Јапана, те да је ова пријатељска земља кроз Пројекат за основне потребе становништва (ПОПОС) и раније помагала грађанима малозворничке општине.

💻 Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Предшколска установа „Црвенкапа”

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник / Мали Зворник инфо

🗃 Архива прилога: Мали Зворник инфо

Donacijom Vlade Japana opredeljena sredstva za zamenu krova na zgradi vrtića „Crvenkapa”

Share

Оставите одговор