Година успона јуниора Петра Сандића у боксерској арени

Млади боксерски шампион Петар Сандић освојио је бронзану медаљу на јуниорском првенству Европе, одржаном у Сарајеву протекле седмице

„Петар је побиједио одличног репрезентативца Молдавије 🇲🇩 Адријана Мустее (Adrian Mustea) и репрезентативца Мађарске 🇭🇺 Роберта Бузаша (Buzás Róbert), а у јако добром мечу у полуфиналу изгубио је од репрезентативца Русије 🇷🇺 Максима Собољева (Максим Соболев), који је на крају освојио златну медаљу. Честитам Боксерском савезу Србије на још једном историјском резултату и селектору Браниславу Јовичићу. Наша репрезентација је на овом првенству Европе освојила десет медаља”, истакао је Мирко Ждрало, оснивач и тренер КБС „Обилић” и селектор свих женских боксерских селекција Србије. 🥊 🇷🇸 🥊

Од 23. до 30. јуна наступило је више од 400 учесника из 28 репрезентација.

У укупном пласману, репрезентација Србије вратила се кући са освојених десет медаља!

У мушкој конкуренцији: Павле Поповић 46 kg, Филип Станојевић 48 kg, Вук Брекловић 52 kg, Никола Богатиноски 57 kg, Петар Сандић 60 kg и Василије Ђурђевић 66 kg.

Селектор: Бранислав Јовичић;

Тренер: Хорхе Фромета;

Лични тренер: Миломир Јанчић.

У женској конкуренцији: Милица Пантелић 60 kg, Дуња Вуксић 63 kg, Анђелина Милетић 66 kg и Соња Вукшић 75 kg.

Селектор: Мирко Ждрало;

Тренер: Александар Лекић;

Лични тренер: Жарко Радовић.

Петар Сандић је крајем маја и у јуну боравио на Златибору током припрема јуниорске репрезентације Србије за Европско првенство у Сарајеву.

Члан КБС „Обилић”, СУБ „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника и БК „Обилић ТРБ” Зворник, од 31. марта, је јуниорски шампион Србије у категорији до 60 килограма. Након четири победе, током првенства у Прокупљу, освојио је златну медаљу.

У финалном мечу, Петар је савладао једног од младих лозничких витезова, Војина Митровића, из Боксерског клуба Рокица.

Током полуфиналног изазова Петар је победио боксера Црвене Звезде Николу Маринковића и тиме се, након три победе, пласирао у финале Појединачног првенства Србије.

Првог дана првенства надмашио је Огњена Михајловића, а у наредном мечу савладао је противника из Новог Пазара Сеида Гувељу.

Саша Поповић, Никола Лазаревић и Александар Николић, представници БК Вукови Лозница током првенства у Прокупљу заменили су тренера Мирка Ждрала, преузели су бригу о Петру и секундирали су му на овом такмичењу.

Појединачно првенство Србије у боксу за пионире, кадете и јуниоре у мушкој и женској конкуренцији почело је у Прокупљу 28. марта.

Учествовало је 240 дечака и девојчица, што је рекорд по броју учесника на државном првенству.

Финалне борбе одржане су у недељу, 31. марта, од 17.00 часова.

Петар је имао 10 такмаца у својој категорији, а за златну медаљу биле су му потребне четири победе.

Подсећамо, на једном од најјачих јуниорских турнира у Европи који се одржава сваке године у Врбасу актуелни јуниорски шампион Србије у категорији до 60 килограма освојио је бронзану медаљу.

Осми Куп нација у боксу за јуниорке и јуниоре, узраста 15 и 16 година, од 7. до 12. маја, ове сезоне окупио је 107 боксера из 10 земаља, са три континента – Европе, Америке и Азије. Боје заставе Србије бранило је 19 боксера. Турнир се налази на А листи Европске боксерске федерације, а од 2024. године је званично и светски куп.

Петар Сандић је маестрално одбоксовао два меча у којима је прекидом савладао представника Мађарске и Босне и Херцеговине. Иако је био бољи прву рунду, одлуком доктора полуфинални меч је прекинут због крварења из носа.

💻 Извори: КБС „Обилић” / Боксерски савез Србије / Бокс запис / РТВ Војводине / Топличке вести

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: КБС „Обилић” / Боксерски савез Србије

Share

Оставите одговор