Захвалнице Специјалне бригаде представницима локалне самоуправе

По завршетку војне вежбе „Век победника 1918-2018” у Малом Зворнику, начелник штаба Специјалне бригаде пуковник Синиша Сташевић уручио је захвалнице челницима општине Мали Зворник, представницима јавних служби, предузећа и установа који су током припрема и реализације диверзантског напада на елементе борбеног распореда непријатеља, у рејону Зворничког језера у Сакару, омогућили оптималне услове за боравак, припрему и успешну реализацију вежбе припадницима Специјалне бригаде и Речне флотиле Копнене војске Војске Србије.

За остварену врло успешну сарадњу, органима локалне самоуправе, у знак сећања и захвалности за пружену помоћ, додељени су пригодни поклони Специјалне бригаде Војске Србије.

Монографија Специјалне бригаде, прати рад и живот специјалне бригаде, од формирања – 2006. до 2018. године. Додељена је председнику општине Мали Зворник Зорану Јевтићу, директору Хидроелектране „Зворник” Томици Јовановићу, начелнику Полицијске станице Мали Зворник Славиши Несторовићу и заменику председника општине Мали Зворник Милошу Радојчићу.

Захвалнице су уручене директору ЈКП „Дрина” Драгану Чикарићу, представнику Дома здравља Мали Зворник Горану Самарџићу, командиру ватрогасно спасилачке јединице Славиши Ћирићу и представнику Фудбалског клуба „Јединство” Ненаду Несторовићу. 

Начелник штаба Специјалне бригаде пуковник Синиша Сташевић захвалио се председнику општине Мали Зворник на срдачном пријему, на подршци током припрема за извођење вежбе и демонстрацију оспособљености ове елитне војне јединице.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изразио је своје задовољство и захвалност припадницима Копнене војске, констатујући да је Војска Србије гарант мира на овим просторима, у Србији и региону. „Само уз снажну војску можемо избећи све недаће које су нас пратиле, не тако давно, у прошлости”. Пожелео им је да буду још боље опремљени и да своје вежбе беспрекорно организују и извршавају у миру, а општина Мали Зворник је увек спремна да их достојно дочека.

Припадници Специјалне бригаде и Речне флотиле Копнене војске, најбројнијег и најопремљенијег вида Војске Србије, овом приликом, представили су публици и представницима медија своје капацитете и оспособљеност за решавање најсложенијих диверзантских задатака, уз употребу маневарске муниције, пиротехничких средства, амфибијских и других војних возила и опреме. Вежбом је командовао начелник штаба Специјалне бригаде пуковник Синиша Сташевић, у присуству званичника, бригадног генерала др Угљеше Јовичића, начелника Управе за војно здравство и пуковника Драгана Месаровића, начелника Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије.

У оквиру обележавања великог и важног јубилеја, стогодишњице завршетка Првог светског рата, од 8. до 11. новембра, око 8.000 припадника Војске Србије, на више од 600 борбених система и 24 ваздухоплова, на 10 локација на територији Србије извели су различите планске, вежбовне и борбене активности.

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

 

Share