Одбојка: Пласман наших пионирки на финале БХ Телеком ,,Спортских игара младих’’ у Сарајеву

У Зворнику су јуче одржане Спортске игре младих, окупивши око 900 основаца који су се такмичили у малом фудбалу, уличној кошарци, одбојци и игри „између две ватре“.

Комбиновани тим пионирске селекције Женског одбојкашког клуба ,,Мали Зворник’’ и школске екипе ОШ ,,Бранко Радичевић’’ пласирао се победама на ,,Плазма Купу“ у одбојци у финале БХ Телеком ,,Спортских игара младих’’ у Сарајеву које ће се одржати у августу. Подсетимо, екипа одбојкашица из Малог Зворника је и раније тријумфовала на овом такмичењу када су постале прваци БиХ на петим ,,Спортским играма младих’’ 2015. године у Сарајеву.

,,Играли смо финале пре финала, по жребу, дерби са ,,Дрином’’ из Зворника и добили утакмицу са 2:0. Девојке су показале одлучност, борбеност и жељу да оправдају све добре резултате на овом такмичењу, остварене претходних година. Утакмица је имала посебну тежину, јер смо се уназад месец дана састајали пријатељски и те партије са екипом ,,Дрине’’ смо губили, да бисмо се за ово такмичење посебно тактички спремили и показали учинак на терену. У финалу смо играли са екипом ,,Либертас’’ из Зворника, која није угрозила нашу игру и доминирали смо. Освајањем I места, пласирали смо се у финале БиХ СИМ у Сарајево, које ће бити у августу. Такође смо пре две седмице остварили солидан успех учествовањем на одбојкашком ,,Турниру пријатељства’’, где су, у сали МСШ Калесија, гостовале екипе из Федерације БиХ, Републике Српске и Србије. Прво место припало је домаћину ЖОК ,,Босна’’, друго место одбојкашком клубу ,,Либеро’’ из Бијељине, док је треће место припало нашој екипи, ЖОК ,,Мали Зворник’’.

Честитке за девојке које и после дугог првенства желе да се боре, такмиче и остварују добре резултате’’, истиче тренер пионирске селекције Одбојкашког клуба ,,Мали Зворник’’, професор физичке културе, мр Мићо Ковачевић.

Најуспешнија екипа на Кока-Кола Купу у малом фудбалу (2002. годиште и млађи) била је екипа „Гранит“ из Малог Зворника.

Спортске игре младих у Зворнику организоване су под покровитељством Града Зворника. Организатор VII СИМ је ,,Удружења за спорт и рекреацију младих“ из Сарајева. У Зворнику су одржани: Кока-Кола Куп у малом фудбалу (2002. годиште и млађи) – девојчице и дечаци; Поли КУП у малом фудбалу (2006. годиште и млађи); Бинго Куп у уличној кошарци; Плазма Куп у одбојци; Квики (Quickie) Куп у игри између две ватре;

Спортске игре младих из региона, у којима ће учествовати око 150.000 деце из региона, у 30 спортова, почеле се средином и крајем маја у Србији, БИХ и Хрватској.

Велико, међународно финале Игара одржаће се од 20. до 30. августа у Сплиту.

Игре у региону пружају деци и младима могућност да, потпуно бесплатно, учествују у професионално организованим такмичењима. Најбитније од свега је да се такмичити може свако те да учесници Игара не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи здравог начина живота и пријатељства. Циљ Игара је да будући нараштаји кроз спорт, упознају себе али и друге, стекну самопоуздање, развију индивидуалност, покажу врлине, усвоје правилне животне навике и стекну пријатеље за цели живот.

Извори: Мали Зворник Инфо / Град Зворник / Б92 Спорт/ igremladih.ba / NKP.ba

Фотографије: ЖОК Мали Зворник / Игре младих БиХ

Корисни линк: Игре младих БиХ

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Share