Нове бандере замениће дотрајале стубове на нисконапонској електро-мрежи

На подручју општине Мали Зворник у току је замена дотрајалих стубова на нисконапонској електро мрежи. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, током марта и априла у три малозворничка села, у Радаљу, Цулинама и Великој Реци, биће уграђено укупно 82 нове бандере. 

Радови су предвиђени на изводима пет трафостаница у општини, на трафостаници „Лазићи” у засеоку Рогуља у Радаљу, уз уградњу 22 нова стуба, на трафостаници „Мали Радаљ” – „Рогуља” у Радаљу, где ће бити замењено 18 стубова, на трафоу „Радаљ Бања” у Лесковој Равни у Радаљу, уз замену 22 бандере, „Вуковије” – „Бушница” у Цилинама, где је предвиђена уградња 12 стубова и „Мали Зворник 1” – Велика Река, огранак за трафостаницу „Врањача”, уз уградњу осам нових стубова. 

Јевтић је рекао да ће ови радови обезбедити стабилније снабдевање струјом у поменутим селима, у којима је због дотрајалих бандера, најчешће при лошим временским условима, долазило до честих прекида у напајању електричном енергијом. 

Он је најавио да ће, по завршетку активности предвиђених за март и април, уследити радови на осталим угроженим деоницама електро мреже, према утврђеним приоритетима. 

Замену стубова на нисконапонској електро мрежи у Малом Зворнику изводи „Електродистрибуција” Лозница. 

Према Јевтићевим речима, руководство овог предузећа најавило је да ће по завршетку радова обићи обновљене деонице. 

Извор:  Општинска управа Мали Зворник

Share