Вештина пре спортске среће – Нови трофејни смуђ на Зворничком језеру

Миодраг Ћирић, сам или у друштву пријатеља, пасионираних спортских риболоваца, ниже рекорде у протеклој деценији. Хроничари бележе готово све, од сомова, штуке, до трофејног смуђа којим је током ноћи још једном Амајић уписао у листу дестинација пожељних за боравак највештијих и најопремљенијих риболоваце региона.

Ћирић је, првог зимског дана, у вечерњим сатима, 21. децембра пецао на варалицу Канибал шед (Cannibal Shad) дужине 10 центиметара, а смуђ тежине 10.680 грама, дуг 102 центиметра је идеалан улов којим крунише ову, по много чему несвакидашњу годину, у којој су изостала бројна такмичења спортских риболоваца.

Када је пре пет година, крајем фебруара, његов улов била штука дуга 107 центиметара прижељкивао је смуђа. „Мислим да је овај примерак највећи до сада упецан на варалицу у Зворничком језеру”, не крије своје задовољство један од најуспешнијих риболоваца и промотера спортског риболова у Подрињу.


Неретко, Ћирићу је у гостима Срђан Деспот Блаф. Један од аутора емисије „Лов и риболов” успешно лови све врсте риба, а широм бивше Југославије познат је као врсни вараличар и мушичар. „Ове године имамо улова за памћење, било је пуно добрих штука тежине од шест до осам килограма, којим се Зворничко језеро препоручује и представља у најбољем светлу”, казао је Ћирић.

Уз спортску срећу и скромност у јавним наступима, Ћирића одликују знање, вештина и упорност, док су есенција љубав према спортском риболову и живот уз језеро. Управо због тих одлика не прође година, а да не упеца сома тежег од 35 килограма и дужег од 180 центиметара.

Фото: Миодраг Ћирић / Приватна архива

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Сачувајживоте #Covid19 #Corona  

#МалиЗворник #Подриње #Србија #Serbia #СРБ

Share