Ускршњи базар Предшколске установе Црвенкапа за нови дом породице Аметовић

Предшколска установа „Црвенкапа” у сарадњи са родитељима 20. и 21. априла организује продајну изложбу под називом „Ускршњи базар”. Изложба је хуманитарног карактера, а биће постављена у вртићу и у центру града. Сав приход од продаје је намењен за обнову куће породице Аметовић из Малог Радаља.

Драган Аметовић (38) из Радаља, самохрани отац четворо деце, суочен са болешћу и немаштином, од данас може рачунати на подршку колектива, наставног особља и родитеља деце Предшколске установе „Црвенкапа”, која је организовала Ускршњу хуманитарну акцију, „Помозимо нашим малишанима породице Аметовић да добију нови дом”.

Продајну изложбу радова, рукотворина, играчака и слаткиша у среду, 20. априла, уприличили су у просторијама ове установе и свим одељењима у сеоским насељима општине Мали Зворник. Ако их време послужи, у четвртак ће омогућити и свим суграђанима да на платоу код хотела и аутобуске станице пруже свој допринос овој добротворној акцији.

Према речима директорице Предшколске установе ,,Црвенкапа’’ Олге Спасојевић, ове активности су подржане са великом пажњом и солидарношћу у свим одељењима припремног предшколског програма и у групама деце од три до пет и по година у: Малом Зворнику, Радаљу, Малом Радаљу, Доњој Борини, Брасини, Великој Реци, Доњој Трешњици и издвојеном вртићу „Цврчак” у месној заједници Доње Насеље. Одзив родитеља је био изузетан, од раних јутарњих часова.

Подсећамо, у мају 2016. године успешно је завршена двомесечна акција Предшколске установе ,,Црвенкапа’’, хуманитарног карактера, организована под мотом: ,,Рука мала чаролију ствара”. У свим насељеним местима, забавишту и школама општине Мали Зворник прикупљан је новац, а средства су донирана за лечење и опоравак, тада ученика VI разреда, Игора Марковића, једног од теже оболелих младих суграђана.

Овом приликом, директорица ПУ ,,Црвенкапа’’ Олга Спасојевић уручила је 27. маја 2016. Игоровом оцу, Станиши Марковићу, уплатницу на којој је било нешто више од 40.000 динара прикупљених у хуманитарно продајним изложбама рокотворина предшколаца.

Малозворничани су заблистали и 7. октобра 2015. године показавши своје најлепше лице, солидарност и човекољубље. Прикупили су 50.000 динара током хуманитарног концерта за Игора Марковића, што је тада било довољно за једномесечни боравак његове мајке и део терапија током њиховог боравка на Институту за мајку и дете у Београду.

Фото галерија: Фејсбук страница Мали Зворник инфо

Подсетник на део хуманитарних активности у Малом Зворнику:

Хуманитарне активности: Дечја недеља у знаку солидарности са оболелим вршњацима

Далибор Крстић

Share