Уметност малих корака: Средњошколке постављају хранилице за птице

Тим за вршњачку едукацију Средње школе Мали Зворник, који чине  ученице: Емилија Јевтић, Јелена Грујичић, Јована Јовић, Катарина Катановић, Невена Лаврив и Софија Ивановић и педагог школе Ана Савић, учествовали су у пројекту под називом „Екологично” (екоЛОгично), организованом као едукативни камп.  

Циљ пројекта је да групе младих из Осечине, Малог Зворника и Лознице повеже, да кроз размену искустава пронађу одређена решења за очување природе и опстанак птица, да их спроведу и да подстакну институције, организације и појединце да се укључе у акције.

Овај камп реализован је у периоду од 24. до 26. фебруара 2023. године у Тршићу. Циљ едукативног кампа је промоција заштите животне средине, заштита животиња и птица.

Као захвалност за успешно представљање и учешће ученика наше школе, на поклон су добили хранилице за птице које су 6. марта 2023. године поставили на територији општине Мали Зворник.

 

Пројекат „Екологично” који спроводи Канцеларија за младе Лозница финансирају крушевачки Едукативни центар и Уницеф, а подржава га Град Лозница.

 

Извори: Средња школа Мали Зворник / Лозничке новости / Мали Зворник инфо

Фото: Средња школа Мали Зворник

Share