Министар спорта посетио градове Мачванског округа

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић са члановима кабинета, државним секретаром Марком Кешељом и посебним саветником Дејаном Бојовићем посетио је градове Шабац и Лозницу где се састао са градоначелницима, представницима општина Коцељева, Владимирци, Богатић, Љубовија, Мали Зворник и Крупањ и начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем.

Општину Мали Зворник, током састанка у Лозници, представљали су Милисав Деспотовић, заменик председника општине и Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза „Дрина”.

„Дошао сам овде да вам кажем да смо на истој страни, да лоцирамо све проблеме и видимо како и ком правцу треба да иде српски спорт. Смернице су следеће: третирати спорт као целину што подразумева физичко васпитање у предшколском и школском узрасту, врхунски спорт и рекреацију, што је важно за здравље нације” – истакао је министар Гајић.

„Министар је одржао састанак са представницима општина Мали Зворник, Љубовија, Крупањ као и са руководством града Лознице. Информисан је о плановима у области спорта за наредни период, а током разговора истакнут је велики значај државе и председника Александра Вучића за улагање у спорт на нивоу читаве Србије” – нагласио је генерални секретар Спортског савеза „Дрина” Александар Андрић.

Српски министар спорта Гајић је оценио да је важна и одлична сарадња са Министарством просвете где се очекује да настава физичког васпитања у основним школама и великим клубовима буде прожета секцијским радом у свакој општини.

Извори: Министарства спорта Владе Републике Србије / Спортски савез „Дрина” Мали Зворник

Фото: Министарства спорта Владе Републике Србије / Спортски савез „Дрина” Мали Зворник

Share