Пионирска екипа ЖОК Мали Зворник пласирала се у виши ниво такмичења

У организацији Окружног одбојкашког савеза Ваљево, у 2018. години наставља се првенство Србије у одбојци за пионирке Мачванског и  Колубарског округа. После двокружног система такмичења у првенству и одиграних X кола, наша пионирска екипа ЖОК Мали Зворник успела је да се, као другопласирана у својој групи, током првог дела сезоне, пласира у виши ниво такмичења.

,,Ове године је било најтеже и најнеизвесније да ли ћемо успети да се пласирамо за даље такмичење због лоших партија које смо пружили и утакмица које нисмо требали изгубити.

У другом делу такмичења покушали смо мало озбиљније да се припремимо како бисмо надокнадили изгубљене утакмице, задржали заслужене победе и потврдили оне које смо имали у првом делу такмичења, што је било јако тешко и неизвесно. Много елемената је морало да се поклопи како бисмо остварили тај успех. Из утакмице у утакмицу смо поправљали игру. Кроз добијене утакмице смо добијали самопоуздање и жељу да поправимо лошију игру у првом делу такмичења.

Девојке су дале свој максимум и у последња два пресудна кола, са доста изједначеним квалитетом екипа, у гостима, забележили смо важне победе које су нас пласирале на друго место у лиги и одвеле у виши ниво такмичења, што нам је и био циљ. Наша игра нас је одвела на много тежи, неизвеснији пут и много ближи губитку позиције за одлазак у виши ранг. Под великим притиском, ипак смо успели да остваримо тај успех за пласман у виши ранг, а сада нам је и некако много дражи.

Све похвале за играчице које су допринеле својим радом и залагањем за успешан пласман и наставак добрих резултата које су остваривале претходне генерације, можда нешто доминантније, али и ова генерација је то исто успела. Много теже, али за њих и много вредније’’, истиче тренер пионирске селекције Женског одбојкашког клуба (ЖОК) Мали Зворник, професор физичке културе мр Мићо Ковачевић.

Фото: Архива клуба / Окружни одбојкашки савез Ваљево

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share