У Читлуку одржан седми Меморијални риболовни куп „Раде Јовичић”

Седми риболовни Куп „Раде Јовичић”, меморијално такмичење у организацији Клуба спортских риболоваца (КСР) „Дринско језеро” Мали Зворник, одржано је на новој риболовној стази у Читлуку, у недељу, 23. маја. Куп је овог дана одржан у термину од 9.00 до 13.00. Временски услови и нови амбијент су били идеални, а и добар улов већине такмичара је утицао на изванредно расположење учесника.

Меморијални куп је установљен у мају 2015. године. Прелазни пехар се уручује најуспешнијем риболовцу, а посебни пехари, овогодишњи трофеји, додељени су тројици најуспешнијих, од 20 такмичара, из општине Мали Зворник. Признања, такмичарима са највише умећа и спортске среће уручио је Драган Мрва Јовичић, представник породице дугогодишњег покровитеља КСР „Дринско језеро”.

Првопласирани, Небојша Новаковић, освојио је 2860 грам поена;
Другопласирани такмичар, Славиша Павловић, 2765 грам поена;
Трећепласирани, Авдо Потоковић, 2675 грам поена.

Сви учесници су деценијама одани спортском риболову, активни у КСР „Дринско језеро”, а неизоставна је и најистрајнија такмичарка, Снежана Мићић, са освојених 865 грам поена.

Судија овог купа била је Славка Илић, уз пуну подршку рибочуварске службе фирме „Цассини фисхинг” из Ариља, која управља и нашим рибарским подручјем „Колубара”.

Грам поени се додељују према збиру тежине улова, што је, пракса од 2014. године на свим такмичењима која организује Клуб спортских риболоваца (КСР) „Дринско језеро”.


Победници меморијалног риболовног Купа „Раде Јовићић” у протеклих седам година су:

2021. Небојша Новаковић,
2020. Ђорђе Јовановић,
2019. Небојша Новаковић,
2018. Ђорђе Јовановић,
2017. Ђорђе Јовановић,
2016. Небојша Новаковић,
2015. Немања Драгић.

Фото галерија 

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Архива: Мали Зворник инфо

Одржано шесто меморијално риболовно такмичење Куп „Раде Јовићић”

Share