Мајска смотра изворног стваралаштва: Народно посело у Дому културе

Библиотека „17. септембар” настоји да Народно посело постане традиционална манифестација која је ове године, усклађена са епидемиолошком ситуацијом, организована у петак, 21. маја у великој сали где су услови најадекватнији.


Извођачи културно-уметничког програма били су: Глигорије Пуртић из Брасине, Чича Глиша, познати кулинар, беседник, здравичар и песник, који је припремио врућу погачу испод сача као прилог бројним кулинарским специјалитетима „Удружења жена Малог Зворника” и Удружења жена „Незаборав”, завичајни песници из Лознице: Љутомир Рундић, песник и писац из Лознице, Петар Петровић, глумац аматер, песник и сликар, чланови фолклорне и музичке секције „Удружења грађана Мина и Андреј”, млађег, средњег и старијег узраста, из Малог Зворника, Радаља и Велике Реке, Етно група „Лозице”, те представница Фолклорног ансамбла и певачке група „Незаборав” Валентина Лукић. Неизоставне су вредне преље чији је допринос увек аутентичан.

Медијски промотери су традиционално присутни: „Обичаји Рађевине – Породица Пантелић” и интернет портал Мали Зворник инфо.

Присутним посетиоцима Народног посела, гостима и прељама обратила се директорица библиотеке „17. септембар” Славојка Спасеновић, која је у име представника организатора и покровитеља уручила захвалнице и књиге најистакнутијим учесницима овог скупа. Локалну самоуправу представљао је Млађан Црквењаш, саветник у области локалног економског развоја у кабинету председника општине Мали Зворник.

Претходних година, Библиотека „17. септембар” уприличила је у малој, омладинској, сали изложбу народне радиности, под називом „Да се завичај не заборави”, када је амбијент савршено одговарао свим учесницима посела. Посебан кутак био је издвојен за гастрономске специјалитете и изложбено цвеће.

Како се у овим просторијама приводи крају изградња Центра за развој иновација у области заштите животне средине у општини Мали Зворник, предстоји формирање Центра у којем ће се налазити најсавременија информатичка опрема и који ће служити за организовање различитих обука и програма, у сврху подизања предузетничког капацитета у општини, као и очувања и унапређења заштите животне средине, заштите од пожара, поплава и других природних непогода, али и развоја туристичких потенцијала.

Д.В.К.

Фото галерија: Фејсбук страница Мали Зворник инфо

Архива: Мали Зворник инфо

Посело у Малом Зворнику: „Да се завичај не заборави”

Share