Школско првенство у малом фудбалу за девојке: Најуспешније ученице III3

Уважавајући чињеницу да је упамћен по „Повратку написаних”, Међународном београдском сајму књига који промовише књижевно стваралаштво и образовање, октобар у Малом Зворнику био је и у знаку популаризације рекреативног и аматерског спорта.

Средња школа Мали Зворник организовала је, у периоду од 17. до 25. октобра, школско првенство у малом фудбалу за девојке. Након овог турнира, 28. октобра су одигране и прве утакмице школског првенства у малом фудбалу за омладинце. Овај турнир још траје.

У финалу, 25. октобра су се састале екипе III3 и IV5. Најуспешније су биле девојке из III3 победивши противнице резултатом 1:0. Победнички гол постигла је Ана Којић и тиме своју екипу довела до пехара.

Организатори су честитали су свим учесницама на сјајној и спортској игри, као и публици која је фер навијањем бодрила такмичарке. Честитке и похвале упућене су Види Вукосављевић, професору физичког васпитања за одличну организацију и реализацију спортског такмичења, те судијама на свим утакмицама, Владимиру Томићу и Немањи Јосиповићу, из IV6.

У полуфиналним сусретима, 24. октобра,  фудбалско умеће и спортску срећу окушале су девојке из IV5 и IV3 и екипа III3 и IV6.

И прва и друга утакмица завршене су нерешеним резултатом. Након пенала, победиле су екипе IV5 и III3 и пласирале се у финале.

Другог дана такмичења у малом фудбалу за девојке, 18. октобра одигране су две утакмице. Први меч,  између екипа II4 и III3, завршен је нерешеним резултатом 1:1. Стрелци: Невена Савчић из III3 и Катарина Ерделић из II4. Након пенала, победила је екипа III3.

Други меч, између екипа IV3 и III6, завршен је победом девојака из IV3 1:0. Стрелац победничког гола била је Ања Средојевић.

Другог дана квалификација за полуфинале, публику и учеснице је мотивисала и бодрила плесна група „Level up” коју су основале ученице из одељења I3. То су: Лана Ловрен, Мила Васић, Сара СмиЉанић, Нина Радић, Сара Младеновић, Андријана Ђајић и Лана Зељковић.

Првенство школе у малом фудбалу за девојке почело је у понедељак, 17. октобра. У првом колу, уприличен је меч између екипа II6 и IV5. Победила је екипа IV5 резултатом 2:0. Стрелци победничких голова су Тијана Лукић и Сања Перић.

Извор: Средња школа Мали Зворник

Фото: Средња школа Мали Зворник

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share