Општинско веће одобрило помоћ за наставак градње куће породице Јовић

У Доњој Трешњици је кућа породице Јовић која има четворо деце и три одрасла члана.

Општинско веће општине Мали Зворник је на седници одржаној 23. фебруара, по доспећу извештаја грађевинског инспектора Општинске управе, усвојило Закључак и дало сагласност Центру за социјални рад ,,Мали Зворник“ да изврши набавку грађевинског материјала, на име помоћи за изградњу нове куће породици Милана Јовића из Доње Трешњице, ради стварања услова за побољшање и унапређење квалитета живота породице која живи у старој оронулој кући са четворо деце и Милановом мајком.

Грађевински инспектор Општинске управе Миливоје Танасковић, из Одељења за привреду, урбанизам и инспекцијске послове, посетио је у уторак домаћинство Милана Јовића у Доњој Трешњици како би извршио контролу започетог стамбеног објекта и установио да је стари објекат саграђен 1935. године дотрајао, склон паду и да услед старости више није безбедан и употребљив.

Непосредно поред старог објекта започета је нова кућа, димензија 8,5 x 8,0 метара. Да би се објекат довршио, по налазу грађевинског инспектора, непходно је обезбедити следећи грађевински материјала:

Шљунак – 12 тона;
Цемент – 2 тоне;
Арматура ø 10 – 150 килограма;
Гитер блокови, димензија 250 x 190 x 190 – 800 комада.

Ово је јединствена прилика да се помогне деци породице Јовић у Доњој Трешњици.  Родитељи су показали иницијативу, део новца од продатог имања уложили су у материјал за приземну кућицу. Од својих средстава покушали су да озидају нову кућу до плоче.

До усвајања Закључка Општинског већа, била је потребна помоћ искључиво у грађевинском материјалу, у радној снази, али и намирницама за храну радницима.
О напретку радова и новим детаљима за преосталу неопходну помоћ за завршетак куће Јовића, можете се информисати код главног мајстора, Мила Јовића, на број 063/320-389.

Уредник: Далибор Крстић

Извор: Општинско веће / Општинска управа

Прилози: Закључак Општинског већа и Записник грађевинског инспектора Општинске управе

Корисни линк: Хуманитарна акција: Помозимо деци Јовића из Доње Трешњице да заврше кућу

Хуманитарна акција: Помозимо деци Јовића из Доње Трешњице да заврше кућу

Share