Светосавске свечаности – Средња школа Мали Зворник

Ученици и професори Средње школе Мали Зворник уприличили су у петак, 27. јануара, пригодан програм поводом обележавања школске славе, која се прославља у част Светог Саве – утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Директор Средње школе Милош Тимотић, у обраћању гостима, посетиоцима и актерима, истиче да се Средња школа Мали Зворник, током протекле четири деценије постојања, потврдила као озбиљна образовна установа, квалитетно припремајући ученике за животне позиве или упис на високе школе и факултете.
Тимотић је овом приликом истакао да су колеге и он поносни на успехе ученика и професора остварене у протеклој школској години.

На међународним такмичењима репрезент школе био је Ђорђе Петковић, матурант IV3, вишеструки учесник и победник републичких такмичења из географије. Након освајања бронзане медаље на Балканској међународној географској олимпијади, остварио је пласман на XIII Светску географску олимпијаду у Пекингу. На престижном такмичењу, средином августа 2016. године, у конкуренцији такмичара из 45 земаља са свих континената, Ђорђе је имао част да буде представник националног тима Србије са колегама из Београда, Ваљева и Новог Пазара.

На републичким такмичењима постигнути су следећи резултати:

Лука Спасојевић, ученик I3, освојио је III место из енглеског језика на Републичкој смотри научноистраживачких радова талентованих ученика.

Екипно, мушки фризери су другопласирани на XX Републичком такмичењу мушких и женских фризера.

На окружним такмичењима, најуспешнији су:

Ивана Несторовић, ученица I3, освојивши III место на такмичењу из историје;

Биљана Смиљанић, ученица II3, на такмичењу из биологије освојила је III место;

Тамара Митровић, ученица II3, освојивши III место на такмичењу из српског језика и језичке културе;

Урош Глигорић, ученик I3, освојио је III место на Регионалној смотри научноистраживачких радова талентованих ученика из историје.

Директор Тимотић, захвалио се челницима локалне самоуправе на подршци коју општина Мали Зворник пружа јединој средњошколској образовној установи. Ученицима и наставном кадру пожелео је нове успехе.

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић

Share