Таеквондо клуб Душан Силни: Четири медаље за Мали Зворник на турниру у Шековићима

Oсвојивши четири медаље на међународном турниру у Шековићима, Таеквондо клуб „Душан Силни” наставља традицију успеха на такмичењима у ITF стилу таеквондоа.

У суботу, 25. септембра селекција Таеквондо клуба „Душан Силни” наступила је на међународном таеквондо турниру  – 8th Šekovići open 2021.

Наш клуб представљали су: три такмичара, један судија и један тренер.

Марко Хргић је показао изузетан квалитет остваривши три победе у формама и две победе у борбама, без пораза, освојивши две златне медаље. Одлуком судија и организатора проглашен је за најбољег старијег кадета на турниру.

Новица Зељић освојио је друго место и сребро, а Лазар Ћирић бронзу и треће место у дисциплини борбе (sparing).

Судија, члан нашег клуба, била је Бојана Станојевић, мајстор – I дàн, а тренер Дејан Лукић, носилац црног појаса – II дàн.

Недавно су у просторијама овог клуба представљене нове мајице које сада красе наше спортисте на турнирима, захваљујући фирми „Siki exportˮ Мали зворник – Друштво за производњу превоз и трговину, која је један од значајнијих донатора и спонзора Таеквондо клуба „Душан Силни”.

„Радост је видети да још има добрих људи који су спремни да подрже успех и предан рад својих суграђана и допринесу у развоју спорта и наше децеˮ, истакао је тренер Дејан Лукић, презадовољан наступом такмичара који су, упркос принудној паузи у организацији бројних турнира, вредно тренирали и донели нове медаље у Мали Зворник.

Клуб рачуна у будућности на свој подмладак, наследнике тренутно најуспешнијих представника. Наиме, крајем јуна одржан је испит за почетна ученичка звања. Полагању је приступило 14 полазника и сви су успешно положили звање IX гуп (виши бели појас) и VIII гуп (жути појас).

Тренинзи су у просторијама клуба, у близини Основне школе „Бранко Радичевић”, уторком и четвртком од 16.00 часова и петком од 17.00.

Извор: Теквондо клуб „Душан Силни”

Фото галерија: Теквондо клуб „Душан Силни”

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share