Свечани пријем за веслачке репрезентације Турске и Србије

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић уприличио је у четвртак, 4. априла, пријем за веслачке репрезентације Турске и Србије током њиховог боравка у Малом Зворнику, на припремама за такмичарски део сезоне који почиње већ следећег викенда у Италији, на XXXIII интернационалној регати „Memorial Paolo D’aloja”, на језеру Пиедилуко, недалеко од Рима. 

Због јаке кошаве која дува у Београду, одлучили су се за Зворничко језеро пошто имају све услове за нормално одвијање тренинга. Са репрезентацијом Србије на припремама су и најбољи веслачи Турске. Ову екипу чини 18 веслача, девет из Турске и девет из Србије.

Свакако да је додатни мотив боравка овде и оснивање веслачког клуба који је и званично 2. априла примљен у Веслачки савез Србије. Клуб се зове Спортско веслачко удружење „Дрина” Мали Зворник.

Са веслачима у Малом Зворнику су тренери репрезентација и Координатор програма за сениоре и млађе сениоре, најтрофејнији тренер у историји српског веслања др Небојша Илић. Александар Ивковић, помоћник Небојше Илића и главни тренер веслачког клуба Партизан, покретач је и главна карика у проналажењу нових веслача који ће кренути стопама трофејног репрезентативца Милоша Васића.

Фото: Општинска управа Мали Зворник / Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share