Веслачке репрезентације Турске и Србије на Зворничком језеру

Веслачке репрезентације Турске и Србије бораве у Малом Зворнику и припремају се на Зворничком језеру. 

Увек драги гост и домаћин својим колегама, Милош Васић  радо се враћа завичају, Доњој Трешњици, Малом Зворнику и Подрињу. Трофејног репрезентативца Србије контактирали смо током подневног предаха.

„У Малом Зворнику смо на припремама за такмичарски део сезоне који почиње већ следећег викенда у Италији. Због јаке кошаве која дува у Београду, одлучили смо се за ову дестинацију пошто имамо све услове за нормално одвијање тренинга. Са репрезентацијом Србије на припремама су и најбољи веслачи репрезентације Турске. Ову екипу чини 18 веслача, девет из Турске и девет из Србије.

Свакако да је додатни мотив боравка овде и оснивање веслачког клуба који је и званично 2. априла примљен у Веслачки савез Србије. Клуб се зове Спортско веслачко удружење „Дрина” Мали Зворник.”

Са веслачима у Малом Зворнику је и Координатор програма за сениоре и млађе сениоре, најтрофејнији тренер у историји српског веслања др Небојша Илић. Тренерску каријеру почео је у Веслачком клубу Партизан 1986. Успешно је као тренер радио и у Грчкој и Турској. На најзначајнијим међународним такмичењима – европским и светским првенствима – са својим посадама освојио је 30 одличја, од тога по осам златних и сребрних и 14 бронзаних медаља. Илић је, на Факултету за спорт и туризам у Новом Саду, прошле године одбранио докторску дисертацију са насловом „Кинетичка и динамичка анализа веслачог завеслаја”.

Александар Ивковић, помоћник Небојше Илића и главни тренер веслачког клуба Партизан, покретач је и главна карика у проналажењу нових веслача који ће кренути стопама трофејног репрезентативца Милоша Васића.

Гостујући веслачи имају оптималне услове за боравак и одмор у хотелу „Ројал Дрина”.

Фото галерија: Општинска управа Мали Зворник / Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

 

Share